Csatlakozott az Agroloop a BCSDH-hoz

Az Agroloop Hungary Kft. missziója, hogy az európai fehérje hiányt csökkentse azzal, hogy alacsony értékű biomasszát alakítanak át értékes takarmányipari alapanyagokká a fekete katonalégy lárvák tenyésztése és feldolgozása által.

A vállalat közlése szerint minden tevékenységének és döntésének origója a fenntarthatóság. Arra törekednek, hogy a lehető legnagyobb mértékben járuljanak hozzá a körforgásos gazdaság eléréséhez.

Ennek érdekében lokális alapanyagokat használnak fel, alapelvként meghatározva, hogy maximum 125 km-es körzetben történik a beszerzés, és minimális külső erőforrást vesznek igénybe. Céljuk, hogy rövid határidővel kizárólag megújuló energiaforrásokat használjanak az üzemeinkben. Minden egyes gazdasági döntésüket pénzügyi és környezeti kritériumok megvizsgálása mellett hozzák meg, figyelve arra, hogy az a társadalom érdekeit szolgálja.

További célként fogalmazták meg, hogy 2030-ig átállítják az üzemüket kizárólag fenntartható energiaforrások használatára (napelem, geotermia). A saját működésen túlmenően, a partnervállalkozásaik ökológiai lábnyomának minimalizálása is cél.

A tagság kapcsán hangsúlyozzák, hogy a vállalkozás célja egybevág a BCSDH célkitűzéseivel. A partnereik és kapcsolatrendszerük javarésze tagja már a szervezetnek. Szeretnének példát mutatni abban, hogy a fenntarthatóságnak és a gazdasági profitabilitásnak van közös halmaza.

A 2020-ban alapított Agroloop 11 munkavállalót foglalkoztat jelenleg. Az ipari méretű üzemük 2023 elején készül el egy Budapest melletti lokáción.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?