Csatlakozott az EUROAPI: gyógyszeripari céggel erősít a BCSDH

Mintegy 200 hatóanyaggal rendelkező, innovatív EUROAPI a gyógyszeripar egyik legszélesebb portfólióját kínálja. A magukat nem csak gyógyszer- hanem vegyipari szereplőként is azonosító cég elkötelezett a fenntarthatóság iránt.

Ennek egyik legfőbb bizonyítéka, hogy ESG-stratégiájuk kialakítása során 30 ország 1200 külső és belső érintettjével kezdeményeztek párbeszédet egy felmérés keretében. Az ő igényeiknek való megfelelés kulcsfontosságú, így elsődleges, hogy ők mit gondolnak arról, mi várható el egy innovatív, fenntarthatóan működő ipari vezetőtől. Az így azonosított 4 terület között szerepel a biztonságos termékek, valamint rugalmas és felelősségteljes ellátási lánc biztosítása; az innováció felgyorsítása a környezeti fenntarthatóság érdekben; biztonságos és multikulturális munkahely létrehozása; valamint a lehető legjobb vállalatirányítás fenntartása.

Konkrét célként fogalmazták meg a nettó zéró kibocsátás elérését 2050-ig.

A vállalat közel 1000 munkavállalót foglalkoztat Magyarországon, míg globálisan 3350 főt. 6 gyártási központtal és párizsi székhellyel 80 ország betegpopulációját célozzák, számos terápiás területet lefedő eredeti és generikus gyógyszerhatóanyag-megoldások széles skáláját nyújtva. A csoport legnagyobb innovációs központja Budapesten a hatóanyagok előállításának újragondolásán, zöld, gazdaságos metódusok kifejlesztésén, és új az új típusú terápiákhoz szükséges innovatív hatóanyagok ipari méretű gyártásának megteremtésén dolgozik.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?