„Csúnya” zöldségekkel az élelmiszer-pazarlás ellen – Már 20 áruházban érhető el a Tesco „Perfectly Imperfect” kínálata  

 

Népszerű a Tesco „Perfectly Imperfect” kezdeményezése a magyar vásárlók körében, így április közepétől 8 újabb, így összesen már 20 áruházban érhető el az esztétikai hibás, ám minőségileg kifogástalan zöldség-gyümölcs kínálat. A 2017 januárjában indított projekt egyik fő célja, hogy az áruházlánc termelői oldalon is segítsen csökkenteni az élelmiszer-pazarlást.

Az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelem a Tesco számára kiemelt társadalmi és környezeti ügy, amelyet több fronton is támogat. A Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel közös élelmiszer-mentő programja – melyben a résztvevő áruházak minden munkanap végén visszagyűjtik és rászorulóknak adományozzák a vállalati előírások miatt már nem értékesíthető, azonban fogyasztásra teljes mértékben alkalmas zöldséget, gyümölcsöt, pékárut – már 100 hazai áruházában működik. A „Perfectly Imperfect” kínálat hazai bevezetésével pedig az áruházlánc az év elején újabb frontot nyitott a pazarlás elleni küzdelemben: a nem teljesen tökéletes külsejű, ám élelmiszerbiztonsági szempontból kifogástalan alma, répa és burgonya átvételével az áruházlánc szállítóinak segít. Azzal, hogy több árut vesz át partnereitől, azok kevesebb ehető élelmiszert dobnak ki. A „Perfectly Imperfect” kínálattal ráadásul a nemes cél mellett a Tesco vásárlóinak is kedvez, hiszen ők a szokásosnál kedvezőbb áron juthatnak hozzá a finom és egészséges, ám kissé tökéletlen termékekhez.

A program indításakor 12 hazai áruházban érhették el a vásárlók a külsejükben a megszokottól eltérő (főként méret- és héjhibás, valamint nem megfelelő alakú), almát, burgonyát és sárgarépát. Április közepétől pedig 8 újabb áruház (Budapesten a Fogarasi úti, Váci úti és Pesti úti, valamint a kaposvári, mosonmagyaróvári, soproni, egri és a szegedi Tesco Extra) csatlakozott a programhoz, így még több vásárló számára váltak elérhetővé a „kívül szokatlan, belül hibátlan” zöldségek és gyümölcsök.

A Tesco folyamatosan dolgozik azon, hogy a programban résztvevő áruházak számát, illetve az elérhető termékek körét kiterjessze. Az áruházlánc rendszeresen egyeztet szállítóival, valamint a vásárlói visszajelzéseket is figyelembe veszi a program bővítésének tervezésekor.

A programban résztvevő áruházak teljes listáját megtekinthetik a Tesco weboldalán: http://tesco.hu/perfectly-imperfect/

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?