DENSO és Coca-Cola HBC: Együtt többre vagyunk KÉPES-ek!

Júniusban elindult a KÉPES – Közösségi Értékteremtő Program, amelynek célja a vállalatok, civil szervezetek és az állami szféra összefogása a közösségi értékteremtés jegyében. Az együttes felelősségvállalás stratégiája optimális megoldást nyújt a résztevők számára, hiszen a különböző tevékenységi körnek, szaktudásnak, kapcsolati tőkének és hatáskörnek köszönhetően a vállalatok összességében jóval többre képesek, mint önálló CSR tevékenységük során.

A július 9-én aláírt szándéknyilatkozattal a kezdeményezést élertre hívó DENSO Gyártó Magyarország Kft., a  Cola-Cola HBC Magyarország Kft. és az összefogás többi résztvevője vállalták az együttműködést és együtt cselekvést a helyi közösségért. A projekt résztvevői együttesen csaknem 17 millió forintot gyűjtöttek össze, amiből a székesfehérvári Gyöngyvirág óvoda épületét újították fel. A hosszú távú CSR-összefogás, amely a jövőben további partnerek csatlakozását, a mintaprojekt adaptációját tűzte ki céljául, hogy minden vállalat a lehető leghatékonyabban használja fel a CSR tevékenységekre allokált forrásait.

A KÉPES – Közösségi Értékteremtő Program az összefogás erejével teremt értéket a helyi közösség számára. A projekt első évében számos szervezet csatlakozott a programhoz: Alba Pláza Székesfehérvár, Alcoa-Köfém Kft., Coca-Cola HBC Magyarország Kft., Civil Korzó, General Plastics Kft., Hotel Novotel Székesfehérvár, Karsai Holding Zrt., Macher Kft., Mondelez Kft., Székesfehérvár MJV Önkormányzata, Székesfehérvár Városgondnoksága Kft., Videoton Holding Zrt.

2013-ban mintaprojektként a székesfehérvári Gyöngyvirág óvoda felújítását tűzte ki céljául az összefogás, ezzel támogatva a helyi közösség mindennapjait. Az előzetes kárfelmérés után kiderült, hogy az épület teljes renoválásához több mint 70 millió forintra lenne szükség, ezért a többlépcsős beruházási forma mellett döntöttek a résztvevők. Az első évben csaknem 17 millió forint gyűlt össze a munkálatok támogatására, amiből az épület vizesblokkjait, burkolatát és a beázás miatt megrongálódott tetőszerkezetét újították fel. Az anyagi segítségen kívül az októberi KÉPES Önkéntes Nap keretein belül az óvoda udvarát is megszépítették a résztevő szervezetek képviselői.

A 2013-ban útnak indult KÉPES – Közösségi Értékteremtő Program egy hosszú távú CSR összefogás, amely a jövőben további partnerek csatlakozását, valamint a mintaprojekt adaptációját tűzte ki céljául, hogy az optimalizált megoldásnak köszönhetően minden vállalat a lehető leghatékonyabban használja fel a CSR tevékenységekre allokált forrásait és az együttműködésnek köszönhetően valódi szinergiát teremtsenek meg. A székesfehérvári projekt példát mutat a közös felelősségvállalásban és hangsúlyozza az összefogás erejét; együtt többre képesek a szervezetek, fokozni tudják az értékteremtés hatékonyságát, a felajánlások növelik és felerősítik egymás értékét.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?