Design Management Díj elismerő oklevélben részesítette a Magyar Formatervezési Tanács a BuildEXT Kft-t.

Design Management Díj elismerő oklevélben részesítette a Magyar Formatervezési Tanács a BuildEXT Kft-t. Irodánk ezzel a kiemelkedő színvonalra való tekintettel a Budapest Design Week egyik kiemelt eseményén való kiállítás jogát is elnyerte.

A Magyar Formatervezési Tanács által alapított Design Management Díj több mint 10 éve ismer el olyan szervezeteket, amelyek stratégiájuk megalkotásában, operatív működésükben, termékeik, szolgáltatásaik kialakítása során a designmenedzsment eszközrendszerét alkalmazva folyamatos innovációra és kiemelkedő minőségre törekednek, szem előtt tartva a társadalmi felelősségvállalás és a fenntarthatóság szempontjait is.

Azt már megszoktam, hogy a piac azonnali visszajelzést ad, ha jól csinálunk valamit és arról is, ha nem. Azt azonban csak a díjátadó ünnepségen gondoltam végig, milyen nagy elismerés az, ha egy szakmai szervezet azt díjazza, AHOGY csináljuk azt, amit csinálunk.” – fogalmazott Livják Csaba, a BuildEXT alapító tulajdonosa.

Livják Csaba, a BuildEXT alapítója, ügyvezetője átveszi a Design Management díjat Pomázi Gyulától, a Magyar Formatervezési Tanács elnökétől

A bírálóbizottság az alábbi értékelés mentén ítélte meg cégünknek a díjat:

„Az emberiség 21. századi kihívásai között az egyik első helyen szerepel az épített környezet ökologikus elveken alapuló fejlesztése és fenntartása. Az építésgazdaság – benne az új épületek létrehozása és a meglévők üzemeltetése – a Föld nyersanyag- és energiakészletének jelentős részét használja el, így nagyon fontos, hogy a környezettudatos technológiákat minél szélesebb körben alkalmazzuk.

Az épületinformációs modellezés, a BIM (Building Information Modeling) révén behozhatjuk az építőipar évtizedes lemaradását a gépgyártással szemben, annak köszönhetően, hogy a modern ipari termékek összetettségéhez hasonló komplexitású épületek létrehozásakor azok teljes életciklusára vonatkozó adatokhoz jutunk. A többdimenziós BIM digitális modell megalkotása biztosítja, hogy a tervezéskor minden fontos jellemzőt számításba vegyünk az épületek emberöltőkön túlnyúló fenntartására vonatkozóan.

A BuildEXT tervezőirodát alapítói kifejezetten arra hozták létre, hogy az épületinformációs modellezés segítségével az építés folyamatát teljes mértékben átlássák, meghatározzák a kivitelezés minden elemét, és hitelt érdemlően szimulálják a létrehozandó ház majdani működését.

A vállalkozás ambiciózus céljai között szerepel az épületek energiaigényének csökkentése, aminek köszönhetően a keletkező emisszió is csökken, továbbá olyan épített környezet kialakítása, amely komfortos a használóknak, mindazonáltal hosszú távon is fenntartható. A magyar tulajdonú vállalkozás a korszerű cégvezetés teljes eszköztárát alkalmazza, a felhasználói élményen alapuló szolgáltatástól a támogató munkahelyi kultúrán át a körkörös gazdaság helyi adottságokat hasznosító gyakorlatáig.

A BuildEXT a professzionális működés mellett törekszik arra, hogy a BIM-alkalmazások fejlesztésébe is bekapcsolódjon, így megalapozva üzleti sikerét a globális építőipari piacon.”

A designmenedzsment-szemléletet kiválóan alkalmazó szervezeteket kilenc főből álló szakmai zsűri választotta ki. Idén egy díjat és egy különdíjat osztottak ki, emellett három szervezet elismerő oklevélben részesült. Mindkét díj nyertes pályaműveiből kiállítást is rendeznek, amely a Budapest Design Week teljes időtartama alatt látogatható lesz a Société Budapest rendezvényközpontban.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?