Duna Ismerettár Országos Tanulmányi Verseny: immár hetedik éve a Coca-Cola Magyarország támogatásával

Ismét meghirdették a Duna Ismerettár – Danube Box  országos tanulmányi versenyt. Az idei megmérettetésre február 24-ig várja a jelentkezéseket a szervező Global Water Partnership (GWP) Magyarország.

A Coca-Cola Magyarország támogatásával immár hetedik éve megrendezésre kerülő vetélkedő keretében eddig több száz iskola több mint 5000 diákja adott számot a Duna medence élővilágáról, történelméről és kulturális értékeiről megszerzett tudásáról. A rendezvény jól példázza az állami-, a civil- és a versenyszektor összefogását a környezetvédelem érdekében.

A Coca-Cola Magyarországnál hisznek abban, hogy a természetvédelem, és azon belül is a Duna-védelem területén is csak hosszú távú szemléletformálással lehet valódi eredményeket elérni. A vállalat ezért hívta életre a Duna Ismerettár oktatócsomagot és az arra épülő tanulmányi versenyt.

A Duna Ismerettár a 2006-ban Ausztriában összeállított Danube Box oktatócsomag anyagára épül. A nemzetközi oktatási program hét, Duna-menti ország civil szervezeteinek összefogásával és a Nemzetközi Duna-védelmi Bizottság, valamint a Coca-Cola vállalatcsoport anyagi támogatásával készült el. Elsődleges célja, hogy olyan segédeszközt adjon az oktatók kezébe, amellyel felkelthetik a tanulók érdeklődését a Duna élővilága iránt. Az oktatóanyag nemcsak ténybeli és szakmai ismereteket, hanem képanyagot, másolható munkalapokat, szerepjáték-leírásokat, játékokat, bel- és szabadtéri foglalkozásokat, valamint kulturális mellékleteket is tartalmaz (hétköznapi történeteket, legendákat, recepteket), a CD-ROM adathordozón pedig interaktív Duna-utazásban vehetnek részt a gyerekek.

A hagyományoknak megfelelően idén is két korcsoportban (11-14 évesek, 15-19 évesek) mérik össze tudásukat a fiatalok. A májusban megrendezendő döntőbe minden korcsoportból a legjobb 7-7 csapat jut tovább. A három selejtező fordulóban a csapatoknak tudásfelmérő és kreatív feladatokat kell interneten keresztül megoldania. Az első három helyezett csapat jutalma mindkét korcsoportban részvétel egy természetvédelmi táborban.

A verseny szerepel az országos tanulmányi versenyek hivatalos listáján.  Minden oktatási anyag letölthető a Duna Ismerettár honlapjáról: www.danubebox.hu. Az iskolák ugyancsak ezen a honlapon keresztül adhatják le jelentkezéseiket a versenyre.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?