Egy hétvége, közel 500 000 adag étel a rászorulóknak

A Tesco évek óta támogatja a Magyar Élelmiszerbank Egyesület Karácsonyi Adománygyűjtő akcióját, így idén is csatlakozott a megmozduláshoz, melynek keretében a vásárlók november utolsó hétvégéjén közel 200 tonna élelmiszeradománnyal járultak hozzá a rászorulók karácsonyához. Az áruházlánc a korábbi évekhez hasonlóan az összegyűlt adományok értékének 20 százalékával, azaz idén 21,5 millió forinttal egészíti ki a felajánlásokat.

A Tescónál már hagyomány, hogy karácsony közeledtével a vásárlók és a munkatársak is segítenek szebbé varázsolni a hátrányos helyzetben élők ünnepét. Idén november 22. és 24. között adhatták át a tartósélelmiszer-adományaikat azok, akik a hétvégi nagybevásárlás során a nélkülözőkre is gondoltak, és tettek a kosarukba egy-egy extra csomag cukrot, lisztet, étolajat, bébiételt vagy épp édességet.

A gyűjtés országszerte 161 Tesco áruházban zajlott, és az áruházlánc önzetlen vásárlóinak és munkatársainak köszönhetően összesen közel 200 tonna tartós élelmiszer, köztük cukor, liszt, rizs, konzerv, tészta, édesség, étolaj, bébiétel gyűlt össze a hétvége során, melyek hátrányos helyzetben élők asztalára kerülhetnek. A termékek összértéke több mint 107 millió forint, melynek 20 százalékával, azaz további 21,5 millió forint pénzadománnyal járul hozzá az áruházlánc az egyesület munkájához.

A Tesco által felajánlott összegből az Élelmiszerbank nemcsak az ünnepek alatt, hanem az év többi napján is biztosítani tudja az adományok eljuttatását a rászoruló családok számára, jelentős segítséget nyújtva azoknak, akiknek sokszor a napi étkezésekhez szükséges élelmiszerek beszerzése is nehézséget okoz.

„Hálásak vagyunk vásárlóinknak, hogy évről-évre egyre több élelmiszert ajánlanak fel a nehéz helyzetben élők számára, mi pedig így egyre nagyobb összegekkel támogathatjuk az Élelmiszerbank munkáját. Jó érzéssel tölt el, hogy emellett önzetlen és segítőkész munkatársaink is vannak, akik idén is bebizonyították, hogy a kevésbé szerencsés embertársaik támogatása fontos számukra. Sokan közülük önkéntesként is segítették az adománygyűjtést, és több áruházi, valamint irodai csapat maga is ajánlott fel tartós élelmiszereket a kezdeményezésben. Nekik ez úton is köszönöm a nemes célhoz való hozzájárulásukat, ismét megmutattuk, hogy egy kis figyelmesség csodákra képes” – mondta Pártos Zsolt, a Tesco Magyarország ügyvezető igazgatója.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?