Elektromos autótöltő infrastruktúra kialakítása ad új lendületet a Groupama Aréna fenntarthatósági programjának

Vajon miként fér meg egymás mellett a labdarúgás és a fenntarthatóság? Nagyon is könnyen! A Groupama Aréna ugyanis célul tűzte ki, hogy Zöld Aréna programján keresztül a régió első, teljesen karbonsemleges stadionjává válik. Ennek legújabb eseménye az elektromos autótöltő állomások létesítése.

A SPORTFIVE Hungary Kft., mint a Groupama Aréna üzemeltetője, a Zöld Aréna Program keretein belül már korábban is tett felelős lépéseket a fenntarthatóság irányába. Többek között a stadion üvegezett homlokzati felületeivel biztosította a modern energiafelhasználású világítást az épületben; a díszvilágítás energiahatékony LED technológiával történik; a szurkolók részére bevezetésre került a re-pohár; a pálya öntözésére és a toalettek öblítésére a tetőszerkezetre hulló csapadékvizet használja, valamint a melegvíz előállításához szükséges energia 40%-át napkollektor termeli.

A környezettudatos szemlélet tehát már a Groupama Aréna tervezésénél megmutatkozott, és a stadiont üzemeltető SPORTFIVE Hungary Kft azóta is folyamatosan arra törekszik, hogy tovább csökkentse a stadion ökológiai lábnyomát. Elkötelezte magát, hogy a megújulás jegyében, hosszútávú fenntarthatósági stratégiát követve, létrehozza Magyarország és a régió első karbonsemleges stadionját. Ezzel kívánja felhívni a figyelmet a fenntarthatóság jelentőségére, a szurkolói edukáció szerepére, illetve, szeretné inspirálni partnereit és a gazdasági élet szereplőit. A program eredményei, lásd a CO2 kibocsátás mértéke, folyamatosan mérhető, így a Zöld Aréna Program eredményei mind a program partnerei, szponzorai, mind a nagyközönség számára transzparens módon nyomon követhetőek és velük közösen alakíthatók.

2021 májusában újabb állomáshoz érkezett a Zöld Aréna Program: modern elektromos autótöltő infrastruktúra kerül kialakításra a Groupama Aréna parkolóiban a MOON rendszer telepítésével. A Porsche Hungária-val történő együttműködés révén 1 db 75 kW-os DC és 4 db 22 kW-os AC elektromos autótöltő telepítésére kerül sor. Mindez kilenc autó egyidejű töltését teszi lehetővé.

„A Zöld Aréna Programmal elkötelezett célunk, hogy hozzájáruljunk a társadalmi és gazdasági környezetvédelmi szemléletváltáshoz. Büszke vagyok arra, hogy a hosszútávra tervezett stratégiánk révén, mi lehetünk majd Magyarország és a régió első karbonsemleges stadionja. Úgy gondolom, hogy ezzel az iparág és szélesebb értelemben a gazdasági szféra más szereplőit is inspirálhatjuk.” – mondta Igaz András, a Groupama Arénát üzemeltető SPORTFIVE Hungary Kft ügyvezető igazgatója.

A stadion üzemeltetője, felelős vállalatként, tovább folytatja Zöld Aréna Programját és hamarosan további fejlesztéseket valósít meg a fenntartható működés érdekében.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?