Az elmúlt évben az online vásárlások minden eddigi volument felülmúltak, csak havonta 22 milliárd alkalommal kerültek kiszállításra online vásárolt termékek szerte a világon. Immáron nem csak az alapvető élelmiszerek, hanem a kiegészítő termékek piacán is hatalmas növekedés volt megfigyelhető. A vásárlás manapság az egyik legnépszerűbb online tevékenységek közé nőtte ki magát, a webshopokon keresztüli eladások pedig becslések szerint elérhetik a 6.54 trillió USD-t is 2021-ben. A kiszállítások piaca azonban nem csak növekszik – alapjaiban változik a kisteherautók innovációinak köszönhetően. Az alábbi 3 trend határozza meg az iparág fejlődését:

  1. Ultra-alacsony kibocsátási zónák: A minden eddiginél szigorúbb és több ultra-alacsony kibocsátási zónák (Ultra-low emission zones – ULEZs) bevezetése számos európai városban folyamatosan növelik a vállalati érdekeltségeket az elektromos kisteherautók (eLCVs) és a területen megfigyelhető gyors innovációk iránt. A nagyobb kiszállítócégek nem engedhetik meg maguknak a kockázatot, hogy esetlegesen azért essenek el megrendelésektől, mert megfelelő jármű hiányában nem tudják teljesíteni a kormányzat által előírt területre történő szállítást és így nem léphetnek be a zónákba. A mai belsőégésű motorral rendelkező kisteherautók (ICE – internal combustion engine) „zöldebbek”, mint idősebb dízeles és benzines társaik és belépésük egyelőre megengedett a belvárosi kerületekbe, azonban vitathatatlan, hogy az „ULEZ” zónák bevezetésével és terjedésével az eLCV-ké a jövő.
  1. Fenntartható „elosztóközpontok”: Az online vásárlások robbanásszerű növekedésével, a helyi termékek iránti vásárlói igények előtérbe kerülésével és a károsanyagkibocsátás csökkentésére irányuló egyre nagyobb nyomással (köszönhetően az egyre szélesebb körben elterjedő, klímaváltozás iránti aggodalomnak és a sürgetett szabályozásoknak) kötelezővé teszik a kiszállítási logisztika fejlesztését. Mindezek mellett szakértőink egyértelmű szükségét látják új „városközpontok” – tulajdonképpen külvárosi elosztó központok – kialakításának, ahonnan a végső címre kerülnek majd kiszállításra a termékek. Ezek a központok lehetőséget biztosítanak az eLCV-k töltésére és akár más, a házhozszállításokon felül más szektorok e-kisteherautóinak is szervizpontként szolgálhatnak.
  1. Adatalapú, digitális alkalmazások az optimalizált kiszállítási folyamatért: A valós idejű visszajelzések és információk egy adott kiszállításban működő autóról elengedhetetlenek a hatékony kiszállítási folyamatok menedzseléséhez. Ennek eredményeként az iparág vezető vállalatai egyre nagyobb arányban építenek az autók adataira, hogy a profitabilitás és a versenyképesség növeléséhez megbízható előrejelzéseket készíthessenek a kiszállítási folyamatok kapcsán. Ez pedig egy olyan „best practice” lehet más iparágak számára is a későbbiekben, amelyek úgyszintén nagyszámú kisteherautó flottát üzemeltetnek.

További információkért és a teljes riportért kattintson ide, és többet is megtudhat az online vásárlási boom okozta változásokról a kisteherautók piacán.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?