Európai Környezetvédelmi Díjat vett át a Katica Tanya Élményközpont

A Katica Tanya Élményközpont érdemelte ki az Európai Unió Üzleti Környezetvédelmi Díját Menedzsment kategóriában a kis- és mikrovállalkozások között. A Katica Tanya, a környezetvédelmi beruházásairól ismert létesítmény korábban, 2014-ben elnyerte az Év Ökoturisztikai Létesítménye Pályázat Innovációs díját.

1987 óta hirdeti meg az Európai Bizottság az „Európai vállalkozások környezetvédelmi díjait” (EBAE), amelynek hazai titkárságát a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége látja el. Idén 148 pályázatból válogatott a nemzetközi zsűri és 23 céget emelt ki négy kategóriában és a biodiverzitás különdíjra az EBAE keretein belül. A végső eredményeket a díjátadó ünnepségen, Tallinnban hirdették ki az Ökoinnovációs Fórum rendezvényeihez kapcsolódva. A díjakat Johanna Drake, az Európai Bizottság Környezetvédelmi Főigazgatóságának Főigazgató-helyettese, és Marko Pomerants észt környezetvédelmi miniszter adta át.

A Katica Tanya Élményközpont már a második magyar Európai Környezetvédelmi Díjjal elismert vállalkozás. 2004-ben Denso Gyártó Magyarország Kft. vehette át a díjat szintén Management kategóriában, a nagyvállalatok között.

ebae-award

A Katica Tanya Élményközpont Somogy megyében, a Zselic szívében, egy  12 hektáros területen fekvő élményparadicsom minden kikapcsolódásra vágyó számára. Az élmények hazája, ahol az élmény minden eleme megtalálható, tartalmas programok, pihentető szállás és pénztárcához igazodó, egészséges ellátás. Mindezt a folyamatos fejlesztés és a környezettudatosság szellemében.  Az Élményközpont energiafogyasztásának több, mint 80%-át megújuló forrásból fedezi, saját ökológiai szennyvízkezelőt üzemeltet és a látogatók a belépődíj egy részét tudják szelektíven gyűjtött hulladékkal is „fizetni” A Katica Tanya vezetése és munkatársai számára a társadalmi értékesség ugyanolyan fontossággal bír, mint a pénzügyi eredményesség. A Katica Tanya fejlesztési stratégiája szerint csak olyan attrakciót fejlesztenek, amely nem fogyaszt energiát, vagy ha mégis, azt saját maguk fedezik megújuló forrásból.

A zsűri fenntartható turizmus megvalósításáért tett erőfeszítései és eredményei miatt díjazta a magyar vállalkozást, akik az egész családszámára megvalósított élményközpontban a fenntartható működést helyezik a középpontba és évi 65,000 látogatójuk környezettudatosságát sokféleképpen erősítik. Céljuk, hogy a látogatók ökológiai lábnyoma egy, a Katica Tanyán eltöltött napon kevesebb legyen, mint otthon, vagy ha máshol töltötték volna a napot.

„Hatalmas elismerés és komoly mérföldkő a Katica Tanya 14 éves történetében az Európai Környezetvédelmi Díj. Immár európai szinten is elismerték mindazt, amit a Katica Tanya képvisel” – értékelte az eredményt a díj átvételekor Handó János, a Katica Tanya Élményközpont ötletgazdája és tulajdonosa. A Katica Tanya Élményközpont a KÖVET Egyesület támogatásával pályázta meg a díjat.

katicat

A képen a management, mikro- és kisvállalkozások kategória jelöltjei. A képen díjjal a kezében Handó János, a Katica Tanya ötletgazdája, tulajdonosa látható.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?