Üzleti etika díjas a Biofilter

Az Üzleti Etikai Díj 2000 óta, immár 17. éve kiemelkedő szerepet tölt be az üzleti életben etikusan működő cégek elismerésében. Az idei megmérettetésen – az eddigi 64 aktívan működő díjazott cég után – újabb 10 magyarországi bejegyzésű cég vette át az elismerést november 16-án este a Piac & Profit által rendezett ünnepélyes díjátadó gálán.
A díjat évente egyszer az alapítókból, valamint a korábbi években díjat kapott cégek első számú vezetőiből álló zsűri ítéli oda. 2016-ban a zsűri 3 kisvállalatnak, 2 középvállalatnak, 2 nagyvállalatnak és 3 multinacionális vállalatnak adja át az elismerést.

ued-300dpi_cmyk

 A Biofilter Zrt. a középvállalati kategóriában nyerte el az Üzleti Etikai Díjat. A díjat többek között a magas szintű környezetvédelmi szabályrendszer működtetése, a minőség- és környezetközpontú üzleti magatartása és az alaptevékenységen túlmenő fenntarthatósági követelmények megvalósítása miatt nyerte el.

„Nagy öröm számunkra a díj, bár olyasmiért kaptuk, ami számunkra teljesen természetes. A cég alig idősebb nálam, édesapám alapította egy olyan érában, amikor még nem volt szokás etikus működéssel foglalkozni. A húgomnak és nekem a cég átvételével az a feladatunk, hogy többet adjunk tovább, mint amennyit mi kaptunk – a gyerekeinknek és mindenki mások gyerekeinek” – fogalmazott a díj átvételekor Kürti Deák Dóra, a családi vállalat második generációs tulajdonosa és fejlesztője.

A díjat László Ervin professzor, a Budapest Klub elnöke és Demcsák Mária, a Piac & Profit üzleti magazin alapító főszerkesztője azzal a szándékkal hozta létre, hogy minden évben a magyar társadalom figyelmének középpontjába kerüljenek azok a hazai vállalkozások, amelyek tevékenységükkel, magatartásukkal példát mutatnak a felelős, etikus gazdálkodásban, üzleti jelenlétben, és erősítik a társadalom és az üzleti szféra közötti bizalmat.

161116_212510_hb7_6478

Forrás: Piac és Profit

Az Üzleti Etikai Díj nyertesei 2016-ban

Kisvállalat: Agrova Kft.
Kisvállalat: KAV Hungária Kft.
Kisvállalat: Vitaking Kft.
Középvállalat: Bhe Bonn Hungary Kft.
Középvállalat: Biofilter Zrt.
Nagyvállalat: ÉDV Zrt. (Észak-Dunántúli Vízmű)
Nagyvállalat: Fővárosi Vízművek Zrt.
Multinacionális vállalat: Mapei Kft.
Multinacionális vállalat: Schrack Technik Kft.
Multinacionális vállalat: Szatmár Optikai Kft.

Az Üzleti Etikai Díj szempontrendszere:

  1. A cég etikai magatartása alkalmazottaival szemben
  2. A cég tulajdonosainak etikai magatartása tulajdonosi jogosítványaik gyakorlása közben
  3. Az ügyfelekkel, üzleti partnerekkel szembeni etikus üzleti magatartás
  4. Társadalmi felelősségvállalás
  5. A környezettel szembeni felelős magatartás

 Az etikus üzleti magatartás elengedhetetlenen feltételei a 21. században

  1. A cég felelős gondolkodásmódról cselekedetein keresztül tesz tanúbizonyságot. Felelősséget vállal munkatársaiért, szűkebb és tágabb környezetének jólétéért, a társadalom fejlődéséért, a klímaváltozás negatív folyamatainak visszafordításáért, az esélyegyenlőség javulásáért.
  2. A cég tetteit nem elsősorban a mindenáron való haszonszerzés irányítja, hanem a másokról gondoskodás, más érdekeinek, jóllétének figyelembevétele is.
  3. A cég – a szűkebb-tágabb emberi, természeti, üzleti – környezet érdekeit szem előtt tartva képes átértékelni várható üzleti hasznát, illetve át tudja változtatni cselekedetinek célrendszerét magasabb rendű célok, a fenntartható fejlődés érdekében.
0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?