Faültetés az IFUA Horváth Zöld Kerék díj nyerteseivel

Az IFUA Horváth Zöld Kerék díj idei nyerteseivel ültettek fát az IFUA Horváth képviselői a Villányi úton.

Az idén a Grundfos és az MBH Bank nyerte el az IFUA Horváth Zöld Kerék díjat. A Grundfos „Átfogó ESG-alapú irányítási rendszerfejlesztés” kategóriában, az MBH Bank pedig „ESG-szempontok beépítése a termékfejlesztésbe” kategóriában bizonyult a legjobbnak a pályázók közül.

A faültetésen a Grundfost Urbán Katalin, Senior Manager, Sustainability Finance, Horváth Erika Sustainability Finance Specialist és Domján-Herbát Hajnalka Finance Specialist Sustainability controller, az MBH Bankot pedig Szege György, ESG és Fenntarthatóság vezető képviselte. Az IFUA Horváth nevében Huba Eörs partner és Stancsics Nóra, az Energy, Environment & Telecommunication kompetenciaközpont vezetője ültetett.

A Grundfos „Átfogó ESG-alapú irányítási rendszerfejlesztés” kategóriában, az MBH Bank pedig „ESG-szempontok beépítése a termékfejlesztésbe” kategóriában bizonyult a legjobbnak az IFUA Horváth Zöld Kerék díjra pályázók közül. Magát a díjat még májusban, a 35. Budapesti Menedzsment és Controlling Fórumon vették át a pályázat győztesei, s ehhez kapcsolódóan egy évig használhatják az IFUA Horváth Zöld Kerék díj logót. A nyereményük pedig egy élő fa, ennek elültetésére került sor novemberben.

A Grundfos egy olyan Sustainable Finance csapatot és működést alakított ki itthon, amely nemzetközi szinten koordinálja és irányítja a fenntarthatósági teljesítmény mérését. Megoldásuk élenjáró és kifejezetten ritkaság a hazai piacon, hatásuk pedig globálisan érvényesül.

Az MBH Bank az alaptevékenységét alakította át fenntarthatósági szempontok szerint, hitelkockázati folyamataikat egészítették ki ESG elemekkel. Ez a gyakorlat kiemeli az MBH-t a hazai pénzügyi szektorban, a fenntarthatóságot komplexebben kezelik, mint a jellemző iparági gyakorlat. Finanszírozási szerepük miatt környezeti és társadalmi hatásuk jelentős a megoldás által.

Az IFUA Horváth Zöld Kerék díj hazai szervezetek környezeti fenntarthatósági törekvéseinek üzleti irányítási megoldásait ismeri el. Olyan szervezetek kapják, amelyek a fenntarthatóság irányába tett törekvéseikkel hozzájárulnak környezetünk megóvásához.

Az IFUA Horváth hisz abban, hogy a fenntarthatóság nemcsak egy jelentési kötelezettség teljesítése. Ezért segíti ügyfeleit abban, hogy a termékeikbe és a működésükbe is beépítsék a fenntartható megoldásokat.