Fenntartható egészségyügy – a KPMG az ENSZ fenntarthatósági céljai mentén hirdette meg Felelős Társadalomért Programját

A Nem Adom Fel Alapítvány Léleköntő programja, a Pozitív Attitűd Formálás Közhasznú Alapítvány kórházi osztályok szervezetfejlesztési programja, valamint a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége nyert idén pro bono szolgáltatást, 1 millió forint támogatást és laptop adományokat a KPMG Felelős Társadalomért Pályázatán.

A KPMG új fenntarthatósági stratégiájának pillérjeit az ENSZ Fenntarthatósági céljai mentén határozta meg. Az új szemléletű vállalati felelősségvállalás alatt fontos tudatosítani a munkavállalókban, hogy a mindennapi munka miként támogatja az egyes célokat, illetve azon túl milyen egyéb kezdeményezésekbe érdemes becsatlakozni. A társadalmi, gazdasági és környezeti kihívások megjelennek a hétköznapokban, ezek egyben felelősségvállalásra késztetik a vállalatokat, de mindemellett üzleti lehetőséget is teremtenek. A KPMG stratégiájában a 3. fenntarthatósági cél ’’Egészség és jólét’’ támogatása prioritásként szerepel, aminek eredményeként a 10. éve működő Felelős Társadalomért Program az egészségügyet vette célba. A pályázat fő jellegzetessége, hogy civil szervezeteket támogasson pro bono szolgáltatással. A program megreformálása a fenntartható egészségügyet hivatott szolgálni, a KPMG felelős vállalatként szakmai tanácsadással tudja ezt leginkább megvalósítani.

„Azért választottuk idén az egészségügyet, mint kiemelt támogatandó célt, mert látjuk, hogy a szektor hatékonyságát meghatározó egyik legfontosabb tényezővé a jó értelemben vett betegközpontúság vált, és Magyarországon még sokat kell tenni annak érdekében, hogy ez megvalósuljon. Ebben segíthetnek a civil szervezetek jó projektjei.” – mondta Kohanecz Margó, a KPMG egészségügyi tanácsadásért felelős igazgatója.

A Nem Adom Fel Alapítvány Léleköntő programja az autista gyermekeket és családjaikat segíti változatos gyógypedagógia módszerekkel. Az egyéni fejlesztésben, jelentős szerepe van annak, hogy a gyerekeknek önkéntes segédterapeuták segítenek. A gyógypedagógiai intenzív terápiás munkát az egységes szellemben dolgozó önkéntesek és a szülők munkája egészíti ki. „A programban kiemelt figyelmet fordítanak a szülők mentálhigiéniás segítésére és a gyermekkel foglalkozó intézményekkel való konzultációkra is.” – mondta Pap Szabolcs, az Alapítvány szóvívője, kurátora.

A PAF azon dolgozik, hogy visszaadja a gyógyítók szenvedélyét és önbecsülését, fejlessze a kórházi együttműködést, illetve a betegek és a gyógyítók közötti kapcsolatot. „Az alapítvány ennek érdekében kórházi szervezetfejlesztési projekteket valósít meg, nyitott képzéseket és speciális stílusú interaktív, saját élményű konferenciákat szervez, hogy elterjessze a jó gyakorlatokat, és fejlesszen mindent, ami a protokollokon túl van, és az emberi egészségügyet szolgálja.” – mondta az adománylevél átvételekor Mezei Andrea, az alapítvány vezetője. Az alapítvány idén 10 kórházi osztály szervezetfejlesztését tervezi, ebből a Heim Pál Gyermekkórház Sürgősségi Osztály szervezetfejlesztését támogatja a KPMG.

A Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetségének (RIROSZ) fő célja a hazánkban élő mintegy 8000 ezer ritka és veleszületett rendellenességgel élő ember egyenjogú és teljes körű társadalmi beilleszkedésének elősegítése, érvényesítése és védelme. A RIROSZ az információhiány enyhítésében és a támogató sorstárs közösségek megtalálásában akar segíteni egyebek mellett egy közös platform, egy honlap segítségével. „Ezen keresztül nyújtunk támogatást abban, ami minden ritka betegségben szenvedőnek segít: a közösségek, betegcsoportok megtalálásban, vagy a ritka betegségről szóló pontos információk pótlásában. Ebben nyújt segítséget a KPMG támogatása.” – mondta Pogány Gábor, a szövetség elnöke.

„A Felelős Társadalomért Pályázattal nemcsak a kiválasztott civil szervezetek nyernek, hanem a KPMG is, hiszen a KPMG tanácsadói új energiát merítenek a civil szervezeteknek végzett munkákból.” – mondta Michael Carlson, a KPMG partnere a pályázat ünnepélyes eredményhirdetésén. A program 10 éves történetében eddig 30 szervezet nyert több mint 2000 munkaórát, 30 millió forint támogatást és 100-nál is több laptop adományt. „A támogatásról szóló döntéskor arra törekszünk, hogy olyan projekteket támogassunk, amelyek valamilyen szempontból sorsfordítók a szervezetek életében, így a lehető legnagyobb társadalmi hatást érhetjük el együtt!” – mondta a szerződések aláírásakor Szabó István, a KPMG szenior menedzsere.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?