Green House: A világ legjobb irodái között a Skanska fejlesztése

Az őszi hazai siker után nemzetközi porondon is elismerték a Skanska budapesti fejlesztését, amely a FIABCI World Prix d’Excellence Awards 2014 nemzetközi versenyében, az irodaház kategóriában, a legmagasabb szintű elismerést a World Gold díjat nyerte el. A május 21-én Luxemburgban megrendezett 65. FIABCI Világkongresszuson átadott díjat Linczmayer Zoltán, a fejlesztő Skanska Magyarország Ingatlan Kft. ügyvezető igazgatója Dr, Flavio Gonzaga Nunes-től a világszervezet elnökétől vehette át.

Green House Fiabci Award

Az 1945-ben alapított FIABCI (The International Real Estate Federation) a világ több mint hatvan országában van jelen és támogatja a társadalmi szempontokat is figyelembe vevő, maradandót alkotó ingatlanfejlesztőket és fejlesztéseket. A World Prix d’Excellence Awards világ szintű megmérettetését a magyar FIABCI tagozat 2013-as őszi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázata előzte meg, ahol a Green House két díjjal is gazdagodott. Ez a kiváló eredmény biztosította a lehetőséget a FIABCI nemzetközi pályázatán való indulásra. A számos nemzetközi projekt részvételével zajlott versenyben a budapesti irodaház a legmagasabb fokozatú World Gold minősítést érte el.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a FIABCI világ szintű megmérettetésében a Green House-t választották a legjobbnak. Ez az eredmény is bizonyítja, hogy a budapesti irodapiac olyan minőségi irodaterületeket kínál bérlőinek, amelyek lehetővé teszik igényeik világszínvonalú elhelyezését. A Green House és az elmúlt évek sikereinek folytatásaként következő projektünk, a Váci úton induló Nordic Light is az elismert Skanska minőséget, bérlőbarát szemléletű élhető és egészséges munkakörnyezetet biztosítja majd.” – mondta Linczmayer Zoltán a Skanska Magyarország Ingatlan Kft. ügyvezető igazgatója.

A környezettudatos technológiáiról és költséghatékony üzemeltetéséről ismert Green House irodaház 17 800 m2 bérelhető területtel rendelkezik, amelynek közel 100%-a már kiadásra került. Több bérlője már jóval a projekt elkészülte előtt elköteleződött, hogy a 2012 decemberi átadás után biztosan beköltözhessen a 13. kerületi épületbe. A Green House tervezése Pintér Tamás építész csapata (Dpi Design Kft.) mellett a svéd  Asa Haremst és Anders Svennington (White Arkitekter AB) építészek nevéhez fűződik. A platina szintű LEED zöld minősítéssel rendelkező projekt koncepciója egy olyan környezettudatos irodaház volt, amely egészséges munkakörnyezetet, rugalmasan alakítható kellemes belső tereket, és minél több zöld felületet biztosít bérlőinek. Többek között a napfényes irodabelsők, az igényesen kialakított kert, a kerékpáros infrastruktúra valamint a magas színvonalú házon belüli szolgáltatások teszik még teljesebbé az irodaházban dolgozó közel 2000 fő kényelmét.

Forrás: www.skanska.hu

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?