Eladásra került a Skanska Green House

A Skanska Magyarország Ingatlan Kft. nemzetközileg is díjazott Green House irodaháza értékesítésre került.  A zöld irodaépület új tulajdonosa az FHB Csoport tagjaként jegyzett Diófa Alapkezelő irányítása alá tartozó nyíltvégű Torony Ingatlan Befektetési Alap.

A Green House a Skanska hatodik iroda beruházása a magyar fővárosban. A 2012. decemberében átadott épület, mely a 13. kerületben helyezkedik el, 7 emeleten és 17 800 négyzetméteren kínál irodaterületet bérlőinek. A jelenleg 98 százalékos bérbeadottsággal rendelkező irodaház többek között olyan ismert nemzetközi cégeknek ad otthont, mint az AVIS Budget Group, MSCI vagy az ABB.

„ A tranzakció azt bizonyítja, hogy a befektetők megbíznak a Skanska szakértelmében és növekvő érdeklődést mutatnak a budapesti piac iránt. Bízunk benne, hogy a következő projektünk is hasonló sikereket fog elérni mind a bérlők, mind a befektetők körében.” – mondta Linczmayer Zoltán, a Skanska Magyarország Ingatlan Kft. ügyvezető igazgatója.

A Green House újabb nagyszerű példája a Skanska sikeres irodafejlesztési tevékenységének a Közép-Kelet-Európai régióban.

Skanska Green House Garden

„ Nagy érdeklődés mutatkozott ezen A kategóriás irodaház iránt mind a nemzetközi, mind a magyar ingatlanszakma részéről. Nagy örömünkre szolgál, hogy a projekt a magyar Torony Ingatlan Befektetési Alap tulajdonába került.” – tette hozzá Adrian Kraczewicz, a Skanska CDE tranzakciós igazgatója.

A Green House, mely az egyetlen LEED Platinum minősítésű irodaépület Magyarországon, elnyerte a FIABCI World Prix d’Excellence Awards 2014 World Gold Winner díját, a CEE Green Building díjat.

„ Örömmel töltött el bennünket a Skanska-val kötött üzlet, melynek munkatársai a megállapodás teljes folyamata során segítőkész, szakmailag felkészült és körültekintő társnak bizonyultak. Az Erste Bank, aki a vásárlás pénzügyi partnere volt, hasonlóan nagy segítséget nyújtott a tranzakció zökkenőmentes biztosításában.” – mondta Bíró Gergely, a Diófa Vagyonkezelő vezérigazgatója.

A sikeres bérbeadáshoz és a gyors eladáshoz nagyban hozzájárult a Green House fejlesztési koncepciója: a ház elhelyezkedés, a hatékony zöld üzemeltetés és a Skanska bérlőközpontú megközelítése az ideális munkahely megteremtéséhez.

„ Boldogok vagyunk, hogy a Torony Ingatlan Befektetési Alap portfóliójának első ingatlan vásárlását tudhatjuk magunk mögött, mellyel a budapesti irodapiac egyik legkiemelkedőbb irodaépületének sikerült tulajdonosává válnunk. Mint viszonylag új piaci szereplő különösen örülünk annak, hogy ilyen jelentős megállapodást valósíthattunk meg ebben a kihívásokkal teli piaci környezetben.” – mondta Oláh Márton, a Diófa Vagyonkezelő igazgatóság elnöke.

A minimalizált környezeti hatás, csökkentett energiafogyasztás és széndioxid kibocsátás csupán néhány a Green House említésre méltó eredményei közül. A projekt egyedülálló légkört, barátságos munkakörnyezetet, gyönyörű belső kertet és széleskörű szolgáltatásokat nyújt bérlőinek költséghatékony zöld üzemeltetés mellett.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?