A GREENPRO csatlakozott a BCSDH-hoz

A GREENPRO Környezetvédelmi Zrt. magyar tulajdonban lévő, 1996-ban alapított vállalkozás azzal a célkitűzéssel, hogy környezettudatos megoldásaival és minősített szolgáltatásaival biztosítsa a fenntartható fejlődést, egyben a legmagasabb szinten kezelje a partneri igényeket.

„Tisztítunk, karbantartunk, elszállítunk, illetve a körkörös gazdaság támogatójaként a begyűjtött hulladékokból évente több ezer tonnányi alapanyagot szállítunk biogáz célú hasznosításra, ezzel is segítve a megújuló energiaforrások térnyerését. Tevékenységünkkel a 2016-os évben több mint 9000 tonna szén-dioxid kibocsájtástól mentesítettük a környezetet.” – összegzi Simon Anita, vezérigazgató.

A GREENPRO Zrt.-nek, amely 2011 óra a Biofilter cégcsoport tagja, fő tevékenységei közé környezetvédelemmel és hulladékgazdálkodással kapcsolatos szolgáltatások tartoznak:

  • állati eredetű melléktermékek(ezen belül is élelmiszerhulladékok) elszállítása biogáz célú felhasználásra,
  • hulladékok, veszélyes hulladékok szállítása, ártalmatlanításuk, hasznosításuk szervezése, lebonyolítása,
  • tartányos gépkocsival szivattyúzható hulladékok szállítása, átvétele, ipari valamint közüzemi csatornarendszerek karbantartása,
  • zsírfogók, olajfogók tisztítása,szennyvízátemelő berendezések javítása,
  • környezetvédelmi bevallások készítése, szakmai tanácsadás.

A környezet állapotának javítása globális kérdés, ezért igyekszünk olyan szállítókkal, alvállalkozókkal és partnerekkel együtt dolgozni, akik hasonló tudatos és felelős gondolkodásmóddal rendelkeznek. Minőségügyi- és környezetirányítási rendszerünk megfelel az ISO 9001:2008 és ISO 14001:2004 szabályok előírásainak.

A GREENPRO Zrt. fontosnak tartja, hogy kívül-belül környezettudatos legyen, ezért 2016-ban elindította a KÖVET Egyesület Zöld Iroda programját. A programnak célja, hogy a kollégák környezettudatos szemlélete erősödjön, a munkahely egy élhetőbb, zöldebb élettérré alakuljon. A KÖVET Egyesülettel való együttműködés keretében cégünk részt vesz a nemzetközi Clim’Foot nevű karbonlábnyom-számítási program tesztelésében is 2016 és 2018 között.

A GREENPRO Zrt. 2014-ben csatlakozott a BCSDH Action 2020 nevű programjához, amelynek a mentén igyekszik megvalósítani fenntarthatósági vállalásait.

Társadalmi felelősségvállalásunk erősítése érdekében fontosnak tartjuk, hogy vállalatunk csatlakozzon azon cégek táborába, akik fenntarthatósági jelentést készítenek évente és az Etikai Kódex kiadását is szem előtt tartják.

További részletek és hírek a Greenpro Zrt. életéből: http://greenpro.hu/hirek/

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?