Hiánypótló az MVÜK Női Vezetői Klub a női vezetők előmozdításában

Az Európai Unió számos riporting, esélyegyenlőségi iránymutatásaiban, direktívájában ösztönzi a vállalatokat, hogy tegyenek a női esélyegyenlőségért.

Több női felsővezetőt, középvezetőt, igazgatósági tagot szeretnének látni az üzleti szektorban, és a jelenleginél sokkal kisebb bérszakadékot a férfiak és nők között. (Nemek közti bérszakadék – MVÜK (mvuk.hu))

Az MVÜK Női Vezetői Klub közvetlenül járul hozzá a női vezetők láthatóságához, sikerességéhez és elismertségéhez. 2023. októberben lebonyolított hiánypótló, nem reprezentatív kutatása számos fontos jelenségre hívja fel a figyelmet és a szólít fel cselekvésre. Mit ér a vezető, ha nő? – MVÜK (mvuk.hu) Hiszen, bár sok vállalatvezető fókuszába bekerült a klímavédelem és karbonsemlegesség, nem szabad megfeledkeznünk a társadalmi pillér számos további fontos eleméről sem, legyen szó a felelős foglalkoztatásról, női vezetők arányának növeléséről, sokszínűségről vagy éppen a közösségi szerepvállalásról. Ezek az értékek az MVÜK számára kiemelten fontosak és tagjaival együtt, összefogásban kíván pozitív hatást elérni a hazai üzleti szektorban. Mindezért számos civil kezdeményezésben vállalunk részt, megosztjuk tudásunkat, tapasztalatunkat: Hol látjuk gyermekeinket 2034-ben? – MVÜK (mvuk.hu). Mindemellett büszkék vagyunk sikeres női vezetői tagjainkra és tevékenységükre: Februári büszkeségeink – Női Vezetői Klub – MVÜK (mvuk.hu).