Újra meghirdeti a Föld bajnokai pályázatát az E.ON

Az óvodai és iskolai közösségek fenntarthatósági ötletekkel nevezhetnek, a legjobb programok megvalósulását összesen 25 millió forinttal támogatja az energiavállalat.

A környezeti fenntarthatóságra nevelés támogatására és népszerűsítésére idén újra meghirdeti a Föld bajnokai elnevezésű pályázatát az E.ON Hungária Csoport. A pályázatra gyerekekből és tanárokból vagy szülőkből álló iskolai és óvodai közösségek jelentkezését várják, amelyek elkötelezetten tenni akarnak a fenntartható jövőért.

A pályázatokat a tavalyihoz hasonlóan az idén is a megújuló energia, az energiahatékonyság, a klímavédelem, az üvegházhatású gázok, a levegőtisztaság, a vizek védelme, az újrahasznosítás, a természeti erőforrások és a biodiverzitás témakörében várják.  A részletes kiírást és pályázati anyagot a Föld bajnokai oldalon érhetik el az érdeklődők, a pályázatokat 2024. április 5-ig lehet beküldeni. A 25 millió forint összdíjazású Föld bajnokai pályázaton indulók projektenként 2,5 millió forint összegű támogatást nyerhetnek zöld elképzeléseik megvalósításához. Az E.ON a  közönség szavazataira is számít, hiszen a közönség voksai is bejuttathatnak egy iskolát vagy óvodát a győztesek közé.

Az E.ON oldalán elérhető tavalyi nyertes pályázatokat bemutatórövid videókban a nevezők maguk mutatják be terveiket, melyekből bárki meríthet ihletet és ötletet – akár, ha pályázna az idei Föld bajnokai programra, vagy ha saját zöld programjához szeretne inspirációt kapni.

A pályázatokat öttagú zsűri bírálja majd el, tagjai Guntram Würzberg, az E.ON Hungária Csoport vezérigazgatója és dr. Ürge-Vorsatz Diána fizikus, klímakutató mellett fenntarthatósággal foglalkozó szakemberek – Szomolányi Katalin, a Planet Fanatics alapítója, és Nagy Réka, Ökoanyu, klímakommunikációs előadó, író, újságíró, valamint a fenntarthatósági szakácskönyvet is író Pokorny Lia színésznő.

A környezeti és fenntarthatóságra nevelés kis lépésekkel kezdődik, az E.ON pedig abban hisz, hogy a legkisebb iskolai vagy óvodai közösségek projektjei is képesek változást előidézni a szűkebb környezetükben. Összefogással minden közösség sokat tehet a fenntarthatóbb holnapért és az új generáció környezeti problémákra érzékeny szemléletének megteremtéséért.