Ismét Közös jövőnk konferencia az Allianz szervezésében

Milyen lesz a jövőnk? A Google erre a kérdésre nagyjából 163.000 találatot ad ki, vagyis sokunkat foglalkoztat ez a téma. 125 éve még éppen csak feltalálták a penicillint és a vagyonosabbak fiákerrel rótták az utcákat, ma pedig már lézersugárral műtenek, és fejlesztik a vezető nélküli autókat. A fejlődés hihetetlenül felgyorsult, és rendkívül nehéz lépést tartani vele.

Bolygónk és társadalmunk is folyamatosan átalakulóban van. Ezek a változások jelentős hatással lesznek arra, ahogyan majd az elkövetkező évtizedekben élünk. Ideje, hogy gondolkodjunk közös jövőnkről és formáljuk azt.

Konferenciánk platformot teremt a tudásmegosztásra. Józanító, inspiráló és gondolatébresztő előadások hallhatók a következő 125 évről. Az első blokkban arra a kérdésre keressük a választ, milyen lehet környezetünk az éghajlatváltozás, foglalkoztatás, biztonságpolitika és technológia szempontjából, a második blokkban pedig társadalmunkat érintő témákkal foglalkozunk: a közösségek, az orvostudomány és a diverzitás megvalósulásának jövőjével.

Kapcsolódó cikkek

Jövő-képlet: Meddig lesz gáz, szén és kőolaj?

A munkahely 50 év múlva

Magyarország népességének várható alakulása 2011 és 2060 között

Az őssejtek meghosszabbíthatják az egészséges időskort

Az Allianz Hungária Zrt. társadalmi felelősségvállalási tevékenységének középpontjában az áll, hogyan készüljünk fel a jövőre. Legyen szó a változó világ környezeti kihívásairól, a pénzügyi tudatosság növeléséről, a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentéséről, vagy akár a nyugodtabb időskor elősegítéséről.

Idén ünnepli megalakulásának 125. évfordulóját az Allianz. Születésnapunk alkalmával konferenciánkon nem a múltba, hanem a jövőbe tekintünk.

Regisztráció

Időpont: 2015. október 1., csütörtök (14:00-tól érkezés, 15:00-19:30-ig program)

Helyszín: RAM Colosseum, 1133 Budapest, Kárpát utca 23.

Részvétel: ingyenes. A részvételi szándékot 2015. szeptember 28-ig az Allianz Tudásközpont oldalán kell jelezni a jelentkezési felület kitöltésével. A részvételre kizárólag az előzetes regisztráció jogosít fel.

Felvételek: A rendezvényről fényképek és videófelvétel készül. Minden előadást rögzítünk, és a felvételek a konferencia után online elérhetők lesznek az Allianz Hungária Zrt. Youtube oldalán, valamint az Allianz Tudásközpont oldalon.

Program

KÖRNYEZET – ahol élünk 50 év múlva

Kisbenedek Péter (elnök-vezérigazgató, Allianz Hungária Zrt.) – Köszöntő
Dr. Hetesi Zsolt (fizikus) – Szelet vetett emberiség vihart arat?
Dr. Köves Alexandra (ökológiai közgazdász) – A munka fenntartható világának egy lehetséges víziója
Péter Bence (zongorista, zeneszerző, zenei producer) – Zongora előadás
Nógrádi György (biztonságpolitikai szakértő) – A világ 2030-ban
Mogyorósy Szabolcs (igazgató, Allianz Hungária Zrt.) – Jövőnk a jelenben

TÁRSADALOM – ahogyan élünk 50 év múlva

Horváth Péter, Juhász Ferenc, Juhász Tamás (Gyógypedagógiai Továbbképző Központ szakmai vezetője és társelőadói) – A fogyatékosság jelensége a társadalomban
Hozleiter Fanny Mosolyka (író, boldogságkutató) – PillanatCsillag: A pillanat értéke. Megélni a jelen pillanatot. Áthidalni a problémákat, amik olykor már nem is problémák
Péter Bence (zongorista, zeneszerző, zenei producer) – Zongora előadás
Dr. Győrffy Zsuzsa (orvos) – Átalakuló medicina-átalakuló hivatás?
Szabó Dávid (a Miutcánk.hu ötletgazdája és társalapítója) – Gondoljuk újra a társadalmunkat!
Kemény Zsófi (slammer) – Slam poetry előadás

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?