Új fejezetet nyitott az ALTEO Group életében a Sinergy megvásárlása

Az elmúlt évek egyik legnagyobb, magáncégeket érintő energiapiaci cégfelvásárlását zárta le az ALTEO Csoport 2015 májusában. A szükséges engedélyek megszerzését és az egyéb szerződésben kikötött feltételek teljesítését követően a korábban az ELMŰ-ÉMÁSZ Csoport tulajdonában álló Sinergy Energiaszolgáltató, Beruházó és Tanácsadó Kft. a tőzsdén jegyzett, feltörekvő alternatív energetikai vállalat tulajdonába került. A felvásárlás érintette a Sinergy 11 leányvállalatban meglévő részesedését is, így további kilenc projekttársaság teljesen, kettő pedig részben az ALTEO tulajdonába került.

Az ügylet révén az ALTEO a hazai energetikai szektor második vonalának vezető szereplőjévé vált. Erőművi portfóliója 41,5 megawatt villamosenergia- és 220,6 megawatt hőtermelő kapacitással bővült. A 2008-ban alapított, és azóta dinamikusan fejlődő társaság energiakereskedelmi portfóliója is jelentősen erősödött a felvásárlás hatására: a megszerzett energiatermelő kapacitások és erőművi szabályzóközpont révén a megtermelt villamos energiát a jövőben diverzifikált csatornákon tudja értékesíteni a végfelhasználók és a többi iparági szereplő részére.

Az ügylettel kapcsolatban az ALTEO Group vezérigazgatója, Ifj. Chikán Attila, kiemelte: „Folyamatosan változik az energetikai struktúrák működtetésének filozófiája, egy rugalmas vállalatnak ezeket a trendeket fel kell ismernie. A jövő egyértelműen a »smart energy management« megközelítés felé mutat, amelynek termelési oldalon jellemzője a kiemelkedően magas hatásfok és a megújuló energiaforrások egyre hangsúlyosabb integrálása; fogyasztói oldalon az energiahatékonyságot növelő és az energia-megtakarítást fokozó fejlesztések térnyerése; míg az energetikai partnerek és szolgáltatók oldalán az ügyféligények innovatív termékek és szolgáltatások általi egyre teljesebb kiszolgálása. A megerősödött ALTEO Group nagyvállalati stratégiájának hangsúlyos eleme ez a fajta szolgáltatási, működési szemlélet. A jövőben ennek a filozófiának a mentén megyünk tovább.”

A Sinergy integrálásával az ALTEO Csoport erőművi portfóliója további megújuló energiaforrásokat hasznosító, illetve hagyományos, magas hatásfokú energiatermelő rendszerekkel bővült. A vállalat széles know-how-val rendelkezik a komplex energetikai szolgáltatások területén, amely kiterjed a meglévő rendszerek fejlesztésére, működtetésére és új energetikai rendszerek tervezésére és telepítésére. A társaság révén az ALTEO Csoport tulajdonába került egy közel 40 megawatt villamosenergia-kapacitású virtuális erőmű, amelyhez jól illeszthetők a cégcsoport áramtermelő kapacitásai is.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?