Járvány idején is a csomagolóanyag-csökkentés a megoldás a Manupackaging szerint

A kialakult járványügyi helyzetben a szokásosnál nagyobb nyomás nehezedik a csomagolóanyag-gyártókra, ami mindenekelőtt a hirtelen megnövekedett csomagolási igényekben és készletezési rohamban mutatkozik meg. A Manupackaging Magyarország Kft.-t is számos kihívás elé állította az elmúlt 4 hét, ám a vállalat eddig valamennyit sikeresen teljesítette, továbbá egy különleges támogatási rendszert is kialakított, hogy segítse partnerei munkáját a válságos időszakban.

Az első nehézség, amellyel a csomagolóanyag-gyártóknak a járványügyi helyzet fokozódásával szembe kellett nézniük, a szinte kétszeresére emelkedett csomagolóanyag-igény volt. Sok beszállító ezt a mennyiséget képtelen volt egyik napról a másikra teljesíteni, ám a Manupackaging felkészülten várta a körülmények hirtelen megváltozását. Ezért a vállalat már a járvány kialakulásának kezdetén maximális készletet rendelt be magyarországi raktárába a Manupackaging gyáraiból, ezzel stabilan áthidalva az első nagy megrendelői rohamot.

Ezek után a Manupackaging átszervezte a beszerzéseit, hogy folyamatosan biztosítani tudja a szokásosnál magasabb csomagolóanyag-igényeket. A létfontosságú iparágakból érkező megrendeléseket a cég soron kívül teljesíti, hogy a gyógyszerek és élelmiszerek garantáltan eljussanak a fogyasztókhoz. Ezen kívül az ezekben az iparágakban tevékenykedő cégek számára a csomagológép-gyártást is biztosítja a cég a járvány ideje alatt.

Kép előnézete

Az ügyfelek számára kialakított támogatási rendszer célja, hogy valamennyi partnercég megnövekedett igénye folyamatosan fedezve legyen. Ennek érdekében a Manupackaging 2000 raklap feletti raktárkapacitással, 10 fő raktári dolgozóval várja a beérkező megrendeléseket, míg a csomagológépek folyamatos működését 5 fős szerviz csapat biztosítja. A partnereket dedikált csomagolástechnikus tájékoztatja folyamatosan naprakész információval a készlet és a szállítás kapcsán, hogy mindig előre tudjanak kalkulálni.

A Manupackaging ezen felül olyan megoldásokat dolgoz ki ügyfelei számára, amelyekkel akár 50-70%-os megtakarítás érhető el, méghozzá ugyanolyan, vagy még jobb rakatstabilitás mellett. A vállalat ráadásul most díjmentesen ajánlja fel leendő partnereinek 130.000 forintos csomagolástechnikai auditját, hogy ezzel is segítse az érintett vállalatok fennakadás nélküli működését, méghozzá nagyobb költséghatékonyság mellett. Jelenleg az alábbi négy területen tudnak csomagolóanyag-csökkentési támogatást nyújtani: stretch-fóliázás, zsugorfóliázás, dobozolás és pántolás.

A megnövekedett csomagolási igényeknek van egy másik hátránya is, amelyre csak kevesen gondolnak: a megnövekedett hulladékmennyiség. A vállalat ezért most különösen fontosnak tartja a környezettudatosságot, a csomagolóanyag-felhasználás csökkentését, valamint a szelektív visszagyűjtést a körfogás fenntartása érdekében. Különleges, saját fejlesztésű Manunature fóliája pedig erre a problémára is megoldást jelent: ez ugyanis a piacon az első olyan stretch-fólia, amely 100%-ban viszsaforgatható, ám ha nem kerül visszagyűjtésre, a természetben 100%-ban szerves anyagokra bomlik.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?