Az Unilever több száz millió eurót fordít a Covid-19 elleni harcra

A vállalat Magyarországon többek közt Domestos-, Knorr- és Baba-adományokkal segíti a küzdelmet. Az Unilever bejelentette, hogy globálisan 100 millió euró értékű szappan-, fertőtlenítő- és élelmiszeradománnyal támogatja a koronavírus (Covid-19) elleni küzdelmet. A vállalat ezen felül 500 millió eurót szabadít fel a kis- és középvállalati partnerei (beszállítók, kiskereskedők) számára azért, hogy ezzel segítse pénzügyi stabilitásuk megőrzését. A társaság jövedelempótlással segíti azokat az Unilever létesítményeiben dolgozó munkavállalókat – attól függetlenül, hogy a vállalat vagy partnercégek alkalmazottairól van szó –, akiknek a válság nyomán hirtelen veszélybe került a megélhetése.

A vállalat a globális támogatási program részeként számos szervezetet és nehéz helyzetben lévő közösséget termékadományokkal támogat.

  • Hajléktalanok élelmezését segítő szervezethez több ezer Knorr-terméket,
  • Időskorúakat ellátó intézményekhez 900 flakon, azaz közel 700 liter Domestost,
  • Egészségügyi intézményekhez több mint 1200 liter fertőtlenítő szert, folyékonyszappant, több száz adag főtt ételt és jégkrémet,
  • a Domestos Iskolamosdó Felújítási Programban részt vevő 30 iskolához pedig intézményenként több száz flakon Domestost és folyékony Baba szappant juttatnak el.

Az Unilever mindemellett a termelés átszervezésével fokozza a kórházakban, iskolákban és egyéb intézményekben használatos fertőtlenítőszerek gyártását.

Az Unilever további 500 millió eurót ajánl fel kiterjesztett értékláncának nehéz helyzetbe került szereplőinek. A legsérülékenyebb kis- és középvállalati beszállítóinak pénzügyi likviditását a számlák határidő előtti kiegyenlítésével támogatja, míg azon kiválasztott kiskereskedelmi kisvállalkozások számára, amelyek megélhetése az Unilevertől függ, a halasztott fizetés meghosszabbítását ajánlja fel. Az Unilever legfeljebb háromhavi időtartamra azt is vállalta, hogy azok számára, akik a részpiacok összeomlása, vagy a feladatvégzésük ellehetetlenülése miatt a keresetük hirtelen visszaesésével szembesülnének, jövedelempótlást biztosít. Azok élhetnek ezzel a lehetőséggel, akik nem kapnak hasonló támogatást az államtól vagy a saját, közvetlen munkaadójuktól.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?