Kétszer jobb tartóerő, csaknem fele annyi fóliával

A következő esettanulmány a Manupackaging Magyarország csomagolástechnikai vállalat egyik legutóbbi sikeres csomagolóanyag-csökkentő megoldásáról számol be, amelynek eredményeként a rakatok tartóereje is a duplájára nőtt. A csomagológép- és csomagolóanyag-cserével a csomagolás egyszerre vált gazdaságosabbá, környezetkímélőbbé és biztonságosabbá, mind a bércsomagolást végző vállalat, mind a megrendelő legnagyobb elégedettségére.

Az állateledel konzervek gyártásával foglalkozó megrendelő számára a termékek csomagolását egy bércsomagoló vállalat végezte, ám minden igyekezetük ellenére a meglévő csomagológépeikkel nem sikerült elérniük a megfelelő rakatstabilitást. A megrendelő ezért a Manupackaging Magyarország Kft.-hez fordult, hogy mérjék fel, miben tudnak segíteni a csomagolóvállalatnak.

 

Az egyszemélyes tulajdonú cég telephelyén két, mindössze egy évvel korábban vásárolt csomagológéppel végezték a csomagolást, ezek azonban nem rendelkeztek előnyújtó funkcióval. Ez jelentősen növelte a rakatonkénti fóliaszükségletet, és különösen sok kívánnivalót hagyott a rakatstabilitás terén, a raklapok ugyanis szinte eldőltek.

A Manupackaging megoldása magában foglalta mind a csomagológépek, mind a fólia cseréjét. A két, szinte új gépet félretették, és a helyükbe az csomagolástechnikusok által javasolt, sokkal modernebb stretch-fóliázó gépek álltak, amelyek nem csak előnyújtásra képesek, de a tartóerő értéke is állítható rajtuk. A saját gyártású, 17 my vastagságú Melite fólia pedig ugyan drágább fajlagosan, mint a korábban használt hagyományos fólia, a magas minőségnek és az előnyújtásnak hála a rakatonkénti fóliaköltség így is jelentősen csökken az alkalmazásával.

Míg korábban egy rakat becsomagolásához 580 gramm fóliára volt szükség, az új megoldással ez a mennyiség mindössze 306 grammra csökkent, ami nem kevesebb, mint 48%-os anyagmegtakarítást jelent! A költségek terén ez pedig nagyjából 40%-os csökkenést eredményez.

A tartóerő értéke mindeközben a korábbi 7 kg-ról 15 kg-ra emelkedett, vagyis több mint a duplájára. Az elsődleges problémát tehát úgy sikerült maradéktalanul megoldani, hogy közben  a teljes csomagolási folyamat gazdaságosabbá és a környezet szempontjából is kedvezőbbé vált!

További költségcsökkentő esettanulmányok: https://manupackaging.hu/hireink

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?