Környezetkímélő, energiahatékony világítástechnikai megoldások

Az energiahatékonyság, mint cél kiemelten fontos, elengedhetetlen része minden Legrand termékkel készült kivitelezésnek. A LEGRAND a villamos- és digitális adatátviteli infrastruktúráinak világszintű szakértőjeként egyre több megoldást kínál a villamos energia jobb felhasználására és a fogyasztás csökkentésére. Túl azon, hogy termékek hosszú élettartamúak, könnyen és gyorsan szerelhetők, ezen rendszerek használatával hozzájárulunk a fenntartható fejlődéshez.

Energiahatékony világítási megoldások otthonainkban

Egy lakás villamosenergia költségének 1/3-át a világítás teszi ki. Jogosan merül fel az igény ezeknek a költségeknek a csökkentésére gazdaságos megoldások kialakításával.

Legkézenfekvőbb és legolcsóbb megoldás a minél több természetes fénnyel történő megvilágítás, ez azonban nem mindig az optimális és végleges megoldás. Kiegészítésként lecserélhetjük a fényforrásainkat is, ezzel további költséget csökkenthetünk.

~1394318

A legegyszerűbb azonban az, ha feleslegesen nem hagyjuk elektromos fényforrásainkat bekapcsolva. Amikor elmegyünk otthonról, kapcsoljunk le minden egyes fényforrást, sőt ezen túlmenve tegyük meg ezt akkor is ha – csak rövid időre is – kimegyünk a szobából.

A legjobb megoldás viszont az, ha a szokásainkhoz igazodó energiafogyasztásunkat optimalizáljuk. Ehhez nyújt a Legrand segítséget számos részben, vagy teljesen automatizált rendszerekkel.

Megspórolhatjuk a kisebb/nagyobb lámpák egyidejű használatát a fényerősség szabályzókkal, megkímélhetjük magunkat a fel/lekapcsolástól mozgás- vagy jelenlétérzékelők használatával és kényelmesen élhetünk a teljesen automatizált, úgynevezett intelligens rendszerekkel vezérelt lakásunkban. Ezek a rendszerek beállítás függvényében kezelik a világításunkat, hűtésünket-fűtésünket és más berendezéseink energiafogyasztását is.

Már akár a felére is csökkenhet a fizetendő áramszámla, ha Legrand mozgásérzékelőket és fényerőszabályzókat használunk. A megtakarítás mellett ezekkel a termékekkel komfortos fényérzetet alakíthatunk ki magunk és családunk számára.

Könnyedén megtanulható az intelligens világításvezérlés beállítása, mely lehetővé teszi különböző funkciók egyidejű és integrált menedzselését. Lehet a gyerekszobában melegebb, a nappaliban kellemes hűvösebb és nagyon világos az étkező, kinek mi a legjobb.

10coloserintokepernyo

A Legrand még tovább ment a kényelmünk biztosítása felé. Kombinált és speciális igények egyetlen gombnyomásos vezérléssel (fel/lekapcsolás) is elérhetők az intelligens rendszerrel. Előre beállított világítási képek és időtartamok vacsorához, lazításhoz, társalgáshoz a kezelőfelületen egy gomb megnyomásával indíthatók. Természetesen ebben a rendszerben is működnek a lámpáink egyszerű fali kapcsolókról, érintőképernyőről vagy mobil telefonunkról egyaránt. A Legrand MyHOME intelligens rendszerével elérhető energia megtakarítás akár 45% is lehet a világítási költségeken.

A Legrand terméket vásárlók számára könnyebbség, hogy minden energiahatékony termék mellett a katalógusokban egy kis zöld ikon található. A vállalati stratégia egyik kiemelt eleme a környezetbarát termékek kínálatának folyamatos növelése.

Összefoglalva fentieket láthatjuk, hogy a Legrand elkötelezett az energiapazarlás megfékezésében és az energiahatékony működtetés növelésében a kényelem megtartása és fokozása mellett.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?