Közel 1700 gyereket oktatott fenntarthatóságra a Henkel

41 fővárosi és vidéki iskola közel 1700 diákjának tartott eddig oktatást a Henkel Magyarország 42 önkéntes munkatársa a vállalat Fenntarthatóság Nagykövetei programja keretében. A Henkel munkatársai – nagykövetei – általános iskolákba látogatnak el, és egy játékos tanóra keretében tanítják meg a diákoknak, hogyan lehet környezettudatosan élni, spórolni a vízzel és az árammal. A kezdeményezés célja, hogy környezettudatos szokásokra nevelje az általános iskolás diákokat.

Fenntarthatósági Iskola Program 1

A Henkel munkatársai 2013 óta látogatnak el általános iskolákba a vállalat Fenntarthatóság Nagykövetei programja keretében, és tartanak játékos formában fenntarthatósági oktatásokat. A program indulása óta a Henkel 42 önkéntes munkatársa 41 iskolában hívta fel a diákok figyelmét a zöld gondolkodás fontosságára 72 rendhagyó tanórára keretében, amelyeken 1698 diák vett részt eddig. A Henkel világszerte 3800 nagykövettel látogatja az általános iskolákat mintegy 70 országban, a magyar leányvállalat programjának eredménye pedig dobogós helyen áll a régiós Henkel-országok között.

A Henkel számára kiemelten fontos a fenntarthatóság, és a társadalom iránti elkötelezettség mindig is a vállalat felelősségvállalásának része volt. A program keretében a Henkel-munkatársak egy tanfolyam elvégzése után válnak fenntarthatósági nagykövetekké, majd fővárosi és vidéki általános iskolákba látogatnak el, ahol egy játékos, interaktív tanóra keretében mutatják meg a gyerekeknek, hogyan tudnak a hétköznapokban is környezettudatosan élni. A rendhagyó tanórákon a diákok számos olyan trükköt tanulhatnak, amelyekkel ők maguk is hozzájárulhatnak a környezet védelméhez, spórolhatnak a vízzel és az árammal.

Fenntarthatósági Iskola Program 3

„A Fenntarthatóság Nagykövetei egy hiánypótló program, az eddigi tapasztalatok azt igazolják, hogy az iskolákban igény van egy átfogó, gyerekek számára is érthető és élvezetes környezetvédelmi oktatásra. Nagyon büszkék vagyunk a program eredményeire, a foglalkozásokat a munkatársaink és a gyerekek is nagyon élvezik” – mondta dr. Fábián Ágnes, a Henkel ügyvezető igazgatója, és önkéntes fenntarthatósági nagykövete.

Fenntarthatósági Iskola Program 2

A Henkel bízik abban, hogy a diákok felnőttként is emlékeznek majd a tanultakra és természetes lesz számukra a zöld gondolkodásmód. A programot „Az év vállalati önkéntes programjának” választották 2014-ben az Önkéntes Központ Alapítvány pályázatán.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?