Provident – Inest együttműködés az irodai papírgazdálkodásban

A Provident – csatlakozva az európai uniós 2020 Környezetvédelmi Akcióprogramhoz -, 2015-ben több mint 5 tonna nyomtatványhulladék környezetbarát újrahasznosításával bízta meg az Inest Nonprofit Kft-t.

A Provident anyavállalatán, a brit IPF-en keresztül kapcsolódik az európai uniós programhoz, ennek egyik momentuma az Inest Nonprofit Kft-vel kialakított együttműködés. A vállalat a fenntartható és környezettudatos üzletmenet érdekében minimalizálja a tevékenysége során keletkezett hulladékot, utóbbit szelektíven kezeli, környezetkímélő módon újrahasznosíttatja, és gondot fordít a dolgozók környezetvédelmi szemléletformálására is.

Az INEST a fenntartható irodai papírgazdálkodás érdekében az ország valamennyi régiójából gyűjti, illetve szállítja telephelyére a megsemmisítésre szánt papírt, irattári anyagot, prospektusokat, jelen pillanatban több mint 800 ügyfél ilyen irányú igényét elégítve ki. A papírhulladékból az újrahasznosítási folyamat során háztartási és higiéniai papírtemékek készülnek.

„Bár egyre inkább áttérünk az elektronikus adatkezelésre, bizonyos folyamatokat továbbra is papír alapon kell végeznünk a törvényi szabályozások miatt” – nyilatkozta Nemcsók Levente, a Provident adminisztrációjának vezetője. „Jó tudni, hogy az ilyenkor óhatatlanul keletkező hulladék kezelésében, a környezet értékeinek megóvásában egy olyan szakszerű és felelős partner segíti a Providentet, mint az Inest Nonprofit Kft.”

A környezet védelme mellett társadalmi szempontból is pozitív eredményeket hoz az együttműködés. Az újrahasznosítási folyamatokban az Inest megbízásából a Budapesti Fegyház és Börtön fogvatartottjai is részt vesznek, akik a program keretében OKJ-s bizonyítványt is szerezhetnek, megkönnyítve ezzel későbbi visszatérésüket a munkaerőpiacra.

„Az Inest és a Provident egyaránt tagja a BCSDH-nak”– avat be Lakatos Sándor, az Inest kommunikációs vezetője. „Egy ilyen partnerség pontosan azokat az értékeket testesíti meg, amikért a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért létrejött.”

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?