Lakatos Sándor a Nova-papír igazgatóságának tagja

 

Közel húsz éves szakmai múlt, kormányzati és piaci tapasztalat, beosztotti és felsővezetői pozíciók jellemezték Lakatos Sándor eddigi pályafutását.
Tanulmányai befejezését követően munkaerő-piaci tanácsadóként helyezkedett el egy holland hátterű HR specialista cég munkavállalójaként, majd ezt követően szintén holland tulajdonban lévő brókercég alkalmazásában tapasztalta meg a sales munka változatosságát. A futures piaci opciók értékesítése terén elért eredményeinek köszönhetően rögtön nemzetközi környezetben tapasztalta meg első ízben a vezetői felelősség összetettségét.
2000 és 2010 között kereken 10 évet dolgozott a közigazgatásban, végig járva a hivatali ranglétra különböző szintjeit. Dolgozott referensként, tanácsosként, miniszteri biztosként és CSR igazgatóként.
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium képviseletében, 2006-2009 között igazgatósági tagként a Nógrád Volán Zrt. menedzsmentjében vett részt a társaság irányításában.
lakatos-sandorA 2010-es választásokat követően saját vállalkozásba kezdett, tanácsadóként „testközeli” tapasztalatokra szert téve a hazai kisvállalkozások nehézségeit, kihívásait tekintve.
2014-ben egy baráti felkérésre fogadta el az Inest Nonprofit Kft. kommunikációs vezetői pozícióját. A biztonságos iratmegsemmisítéssel, szelektív papír gyűjtéssel és reciklálással foglalkozó cég kommunikációs stratégiájának kialakításával és szolgáltatásainak népszerűsítésével sikerült dinamikus fejlődési pályára állítani a vállalkozást. Ma már több, mint 1000 tonna irodai papírt gyűjt be és semmisít meg évenként a nonprofit vállalkozás, és ez a mennyiség továbbra is dinamikusan növekszik.
Még szintén 2014 őszén – tevékenysége elismeréseként – a tulajdonos maga delegálta a cég anyavállalata, a Nova-Papír Zrt. igazgatóságába azzal a feladattal, hogy a vállalat operatív vezetőjeként felügyelje a társaság piaci pozíciónk erősítését, versenyképességük növelését.

Sándor karrierje alakulásának szempontjából kiemelten fontosnak tartja azokat a tapasztalatokat, amelyeket felsőfokú tanulmányai alatt ösztöndíjasként nemzetközi közegben szerzett. Többek között Biarritzban, majd a Geel-i Egyetemen, illetve Frankfurtban volt alkalma hosszabb-rövidebb időt eltölteni és megismerkedni más (vezetési) kultúrák szokásaival, és a rendszerszintű gondolkodás fontosságával, gyakorlati hasznosságával.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?