Legújabb tagunk a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.

Legújabb tagunk a 2012-ben megalakult Nemzeti Mobilfizetési Zrt. A társaság elsőszámú vezetője Veres Mihály, 2019. évi árbevétele közel 27 milliárd forint volt, 58 foglalkoztatott mellett. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. tevékenysége során biztosítja a Magyarországon elérhető országosan egységes mobilfizetéssel történő közterületi parkolás megfizetését, a magyarországi autópályamatrica és használatarányos útdíj mobiltelefonon történő megvásárlását. Ezen kívül mobilfizetési lehetőséget biztosít helyi és helyközi közösségi közlekedéshez és kulturális létesítményekhez köthető jegy- és bérletvásárlások során.

Környezeti felelősségvállalásuk a karbonlábnyom csökkentő intézkedések informatikai támogatásában valósul meg, mint a digitális közlekedési mobiljegy és belépőjegyek fejlesztése, valamint a körkörös gazdaság működését segítő rendszerek fejlesztése. Termékeik kapcsán elvégezték azok CO2 kibocsátás csökkentő hatásáról számításaikat, mely adatokat igyekeznek az edukációban felhasználni. A szervezet tiszteletben tartja munkavállalói emberi jogait és érdekeit. Folyamataik, intézkedéseik és szabályzataik (pl.: etikai kódex, esélyegyenlőségi terv, adatvédelmi szabályzat) az emberi jogokat érintő negatív hatások, kockázatok kiküszöbölésére szolgálnak. Különös figyelmet fordítanak azokra az egyénekre vagy csoportokra, akik sérülékenységük vagy peremre szorított helyzetük miatt jobban ki vannak téve a negatív emberi jogi hatásoknak. Tiltják a diszkriminációt, valamint elkötelezettek a biztonságos és egészséges munkakörülmények és az egyén méltósága mellett. Az átlátható működést a riportrendszer, a tulajdonos és a minisztérium felé való adatszolgáltatás és a közadatok megjelenítése biztosítják.

BCSDH-hoz való csatlakozásukkal szeretnének bekerülni a fenntarthatóságról való közös gondolkodás főáramába és fejlesztéseikkel segíteni a hazai vagy akár a nemzetközi erőfeszítéseket melyet a vállalatok és intézmények a fenntarthatóság érdekében tesznek.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?