Legújabb tagunk az Auchan Magyarország Kft.

Legújabb tagunk az Auchan Magyarország Kft., amely 1998-ban nyitotta meg első áruházát hazánkban. A vállalat elsőszámú vezetője Dominique Ducoux, 2019. évi nettó árbevétele 333 millió forint, foglalkoztatottjainak száma pedig 7140 fő. A társaság alaptevékenysége élelmiszer jellegű bolti vegyes kiskereskedelmet foglal magába.

Az Auchan vallja, hogy az élelmiszeriparnak és a kiskereskedelmi láncoknak nagy szerepe van a fenntartható élelmezés területén. Eddig is nagy figyelmet fordítottak a környezetvédelemre, környezetbarát megoldásaik révén pedig kiemelkedő szerepet igyekeznek vállalni a fogyasztói magatartás formálásában. Folyamatosan azon dolgoznak, hogy mind beszállítói partnereiknél, mind pedig áruházaikban, hogy minimalizálják az egyszer használatos műanyagok arányát, amivel évente 14,2 tonnával csökkentik a műanyaggyártásukat. Szintén fontos a vállalat számára a karbonlábnyom csökkentése, ezért számos lépést tettek már eddig is, például hűtőberendezéseik modernizálásával, áruházaik és parkolóik ledesítésével, valamint szállítási útvonalaik optimalizálásával. Az Auchan aktív szerepet vállal az élelmiszermentésben, 2015-óta az Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel közösen juttatják el rászorulókhoz minden nap a megmaradt élelmiszert.

Etikai Charta-juk biztosítja az emberi jogokra és alapvető értékekre kiterjedő normákat, melyek megszegését az úgynevezett Whistle-B rendszerükkel ellenőrzik munkavállalóik, partnereik és beszállítóik körében egyaránt. A vállalat elutasít mindennemű megkülönböztetést. Ezen kívül anyavállalatuk évek óta kiadja fenntarthatósági jelentését, ennek hazai adaptálása a terveik között szerepel.

BCSDH-hoz való csatlakozásuk célja, hogy elsőkézből értesüljenek a fenntartható fejlődés vállalati szektort érintő témáiról, megismerjenek sikertörténeteket a tagvállalatoktól, ezen kívül a szakmai támogatás és a BCSDH rendezvényei is hozzájárultak a döntésükhöz.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?