Lépéskényszerből valódi értéket: a Daikin tovább bővíti a körforgásos gazdasági programját

Kiterjeszti a körforgásos gazdasági programját az összes Európában gyártott és értékesített VRV egységre a Daikin vállalatcsoport. A L∞P by Daikin nevű programnak köszönhetően 250 ezer kg új hűtőközeg előállítása kerülhető el évente, és egyben elérhetővé válik a regenerált és új hűtőközeg elegyével töltött VRV egység minden európai felhasználó számára. A független tanúsítás garantálja, hogy a regenerált hűtőközeg minősége azonos az újéval, és teljes mértékben megfelel a minőségi szabványoknak. Audit biztosítja, hogy regenerált hűtőközeg csak a L∞P by Daikin védjeggyel ellátott VRV egységekben kerül felhasználásra. A Daikin azt is tervezi, hogy a programot más termékekre, és hűtőközegekre is kiterjeszti.

A Daikin – a fűtéstechnika, a szellőzéstechnika, a légkondicionálás és a hűtéstechnika (HVAC-R) területén egyik piacvezető vállalat október végén jelentette be a L∞P by Daikin, azaz a használt hűtőközegek körforgásban tartására irányuló program kiterjesztését. A program alapelve egyszerű: partnereikkel kötött megállapodás alapján a szerviz partneri hálózat támogatásával a használt hűtőközeget visszanyerik a már meglévő rendszerekből, visszaállítják az új hűtőközeggel azonos minőséget, majd az így regenerált hűtőközeget felhasználják az Európában gyártott és értékesített új VRV egységekhez.

A program a körforgásos gazdaság működésére egy remek példa, hiszen átfogja a Daikin teljes értékláncát, és lehetőséget ad üzleti partnereiknek is a csatlakozásra.

Évente 250 ezer kg új hűtőközeg előállítása kerülhető el

A L∞P by Daikin program 2019-ben indult egyes kiválasztott Daikin VRV modellekre szabva. Sikerének köszönhetően a vállalat úgy döntött, hogy 2020 novemberétől kiterjeszti azt az összes Európában gyártott és értékesített VRV egységre.

A programmal jelenleg 250 ezer kg új hűtőközeg előállítása kerülhető el. A siker kulcsa, hogy minden eddiginél könnyebbé teszi a hűtőközegek körforgásban tartását. Már többen csatlakoztak is a kezdeményezéshez, például a holland Action bolthálózat is. Az Európában több mint 1400 üzlettel rendelkező kiskereskedelmi lánc az üzletek tervezett felújítása során visszanyert hűtőközeget – illetve azzal töltött VRV egységeket – használja az újak kialakítása, vagy meglevők felújítása során.

Jól illeszkedik az európai zöld megállapodáshoz

A L∞P by Daikin program remekül beleillik az Európai Zöld Megállapodás körforgásos gazdasági akciótervében (European Green Deal Circular Economy Action Plan) megfogalmazott célokba, melyeket a Daikin vállalatcsopot is teljes vállszélességgel támogat. Az Európai Bizottság a hulladékok, a műanyagok és az anyagfelhasználás mennyiségének csökkenését tűzte maga elé. Az olyan innovatív körforgásos kezdeményezések, mint a L∞P by Daikin, valóban kézzelfogható előnnyel járnak a természeti erőforrások felhasználásának mérséklését illetően, ezzel is támogatva a HVAC-R szektor környezeti terhelését.

A regenerált hűtőközeg felhasználása segíti a az F-gáz szabályozás teljesülését is, hiszen a használt hűtőközegek nem esnek hűtőközeg-kvótacsökkentés hatálya alá, így fenntartható módon támogatják a HVAC-R szektor növekedését. Audit garantálja, hogy a regenerált hűtőközeg minősége megegyezik az új hűtőközegével. A független ellenőrzési folyamat azt is biztosítja, hogy a visszanyert hűtőközeget csak a L∞P by Daikin védjeggyel ellátott VRV egységek gyári töltéséhez használják fel

 

„Iparági szabvánnyá válhat”

A Daikin fenntarthatósági stratégiája részeként a jövőben is folytatja a L∞P by Daikin programot. A vállalat elkötelezett, hogy bővítse a programot a közeljövőben többféle hűtőközegre, és különböző termékcsaládokra is.

„Segítséget nyújtunk minden partnerünk és ügyfelünk számára azért, hogy egyesíthessük erőinket és egyengethessük az utat a körforgásos európai gazdaság felé. Ezáltal minden egyes, a regenerált hűtőközegek felhasználásába fektetett euróval hozzájárulhatunk az európai vállalatok növekedéséhez, és ugyanakkor csökkenthetjük a környezeti terhelést. Úgy hisszük, hogy a L∞P by Daikin elv valódi ipari szabvánnyá válhat, és bízunk benne, hogy ez a siker a HVAC-R szektor többi szereplőjét is inspirálja majd” – vonja le a következtetést Toshitaka Tsubouchi, a Daikin Europe alelnöke.

Bővebb információ itt.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?