Lezárult az ALTEO szélerőművi akvizíciója

Egy 13 toronyból álló, 25 megawatt összteljesítményű szélerőműparkkal bővítette portfólióját az ALTEO. A mostani akvizícióval az ALTEO már négy szélerőművel rendelkezik, a megújuló energiaforrásokat hasznosító portfóliójának kapacitása pedig meghaladja az 55 megawattot.

Az akvizíció eredményeként a vállalatcsoport egy 13 toronyból álló, 25 megawatt összteljesítményű szélerőműparkot tudhat magáénak, amely a Győr-Moson-Sopron megyei Bőny térségében található. A szélerőműpark megvásárlásával az ALTEO Csoport csaknem megduplázta megújuló energiaforrásokat hasznosító portfóliójának kapacitását.

A vállalat jelentős tapasztalattal rendelkezik a megújuló energiaforrásokat hasznosító erőművek, így a szélerőművek profitábilis működtetése területén is, hiszen a most megvásárolt szélerőműparkon kívül évek óta portfóliójának része az ácsi, jánossomorjai, pápakovácsi, valamint a törökszentmiklósi szélerőmű is.

A vállalatcsoport energiamixében nagy hangsúlyt kapnak a megújuló energiaforrásokat hasznosító erőművek – a társaság több szélerőművel, naperőművel, valamint vízerőművel is rendelkezik. A bőnyi szélerőműparkkal, a kivitelezés alatt álló naperőművi beruházások nyár folyamán várható lezárásával, illetve a már az ALTEO birtokában lévő egyéb, megújuló energiát hasznosító erőművek teljesítményével együtt a társaság megújuló energiaforrásokat hasznosító erőművi portfóliójának kapacitása meghaladja majd az 55 megawattot.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?