Manupackaging Fenntarthatósági Program

A Manupackaging elkötelezett a műanyag fólia felhasználásának csökkentése mellett azáltal, hogy fenntartható, környezetbarát alternatívákat kínál.  Hiszünk abban, hogy a mi felelősségünk is, hogy bolygónk egészséges és fenntartható maradjon a jövő generációi számára.

Úgy gondoljuk, hogy a fák ültetése elengedhetetlen lépés a célunk elérése felé ezért a FÖLD napján bálványfa ültetéssel indítottuk el a Fenntarthatósági programunkat.

A szimbolikus fa elültetése nem csak egy apró gesztus, hanem a fenntarthatóság iránti elkötelezettségünk szimbóluma is.  Hiszünk abban, hogy közös erőfeszítéseinkkel pozitív hatást tudunk gyakorolni a környezetre, és eltökélt szándékunk, hogy továbbra is változást hozunk.

Fenntarthatósági programunk három pilléréből az első a Csomagolóanyagcsökkentés

REDUCE:

A különböző újrahasznosítható és lebomló fóliák térhódítása előtt kezdtük el úgy optimalizálni csomagológépeinket, hogy két fontos paraméternek megfeleljenek.
Kevesebb fólia felhasználás mellett nagyobb tartóerőt biztosítsanak és ezáltal jobb rakatstabilitást érjünk el.

Csomagológépek fejlesztésének eredménye:

Mi sem vártunk ilyen eredményt, de olyan sikeres lett a technológia fejlesztése, hogy mára büszkén állítjuk, hogy átlag 50-70%-al csökkentjük a fóliafelhasználást partnereinknél. Ezzel a Fenntarthatósági programunk első lépését meg is tettük.
Magyarországon átlag 2000 tonna fóliát spórolunk meg ügyfeleinknek ezzel csökkentve a hulladék mennyiségét.

Ügyfeleinknél elért eredmények:

Ügyfeleinkkel az együttműködést, minden esetben egy felméréssel, AUDITTAL kezdjük.
Az évek során elért sikereket elkezdtük összegyűjteni egy csokorba. Erről egy külön BLOG sorozatot indítottunk Esettanulmányok néven.

Esettanulmányokat itt találja >>>

Az AUDIT-ról:

Csomagolástechnikai auditunk keretében felmérjük a jelenlegi hatékonysági szintet, pontosítjuk a célokat, majd javaslatot teszünk a maximális csomagolóanyag-csökkentés és kapacitásnövelés érdekében. Elképzeléseinket minden esetben a helyszínen végzett csomagolási teszttel támasztjuk alá, így eredményeink garantáltak.
Ha Ön cége is szeretné csökkenteni a csomagolóanyag felhasználását, kérje auditunkat most 170.000 Ft helyett díjmentesen.
AUDIT részletei itt olvasható >>>

 

Fenntarthatósági programunk három pilléréből a második a Visszaforgatás, Újrahasznosítás

RECYCLE:

A kiváló minőségű és nagy teljesítményű Manunature® RR polietilén stretch-fólia 100%-ban újrahasznosítható. Legalább 30%-ban PCR-alapanyagot (Post Commercial Recycled, azaz egyszer már csomagolásra használt) tartalmaz újrahasznosítva. Ez a megoldás valóban a körforgásos gazdaságot szolgálja.

Honnan származik a regranulátum?

Az EUCertPlast által tanúsított újrahasznosítótól szerezzük be a kereskedelmi hasznosítás utáni regranulátumot (PCR-t). A Manupackaging az ISO 9001:2015 minőségirányítási szabványnak megfelelően vizsgálja a PCR-granulátum minőségét, a beérkező áruk ellenőrzésének magas szintű követelményei szerint.

 

Fenntarthatósági programunk három pilléréből a harmadik a Körforgásos gazdaság

REDESGIN:
A körforgásos gazdaság elvei alapján újratervezett termékeink

Manunature BB: 50% Bio-LLDPE alapanyagot tartalmaz, minden egyes kg-mal fél kg CO2-t vonunk ki a környezetből

Manunature BD: ipari felhasználás után visszaforgatható, de ha mégis a környezetbe kerül ott mikroszemcsés műanyag keletkezése nélkül lebomlik.

 

Fenntarthatósági kampányunkról:

Azon ügyfeleink nevében, akik a fenti három fenntarthatósági programunk bármelyikében részt vesznek 2023. Április 22. és Október 22. között a Péterhalmi erdőben az Ön cége nevében fát ültetünk el, minden tonna fólia után 1 fát.

Tegye zöldebbé az Ön nevében elültetett fával környezetét!