Már 176 Tesco áruház vesz részt a napi szintű élelmiszermentésben

Országosan a 203 Tesco áruházból jelenleg 176-ban folyik napi szintű élelmiszermentés, amelyek idén augusztus végéig közel 23 000 tonna élelmiszert ajánlottak fel jótékony célra. Ez a mennyiség több mint 57 millió adag ételnek felel meg. A vállalat számára kiemelten fontos az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelem: célja, hogy 2020-ig valamennyi közép-európai áruházát felkészítse arra, hogy a napi működése során keletkező élelmiszer-felesleget jótékony célra tudja felajánlani.

A Tesco 2014 óta működteti napi áruházi élelmiszermentő programját a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel. A program keretében a kezdeményezésben résztvevő áruházak munkatársai a napi munkájuk részeként minden munkanap végén kiválogatják és összegyűjtik a már nem eladható, de emberi fogyasztásra tökéletesen alkalmas zöldséget, gyümölcsöt, pékárut és tartós élelmiszert, amit aztán az Élelmiszerbank helyi partnerszervezetei vesznek át és osztanak szét még aznap az áruházak környékén élő rászorulók között.

Az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelem egyik fontos eszköze az áruházi működés folyamatos felülvizsgálata és a transzparencia. Éppen ezért a Tesco – a közép-európai kiskereskedelmi vállalatok közül egyedüliként – idén májusban már harmadik alkalommal tette közzé élelmiszer-hulladék mennyiségéről szóló jelentését. A 2017-es, első jelentés eredményeihez képest jelentős javulást ért el, hiszen két év alatt 43 százalékkal csökkentette az élelmiszer-hulladék mennyiségét. A pazarlás elleni küzdelemmel a Tesco célja az is, hogy működésének környezetterhelését mérsékelje.

A Tesco áruházaiban online oktatóprogrammal segíti munkatársai betanulását az élelmiszermentés folyamatába. A Németország egyik legrangosabb oktatási innovációs versenyén, a COMENIUS EduMedia Awardon díjat nyert tananyag informatív és interaktív rendszere megkönnyíti az újonnan csatlakozott áruházakban a kollégák megismerkedését a folyamattal és teendőkkel, valamint azoknak is segít, akik új munkatársak a Tescónál. Az oktatóanyag játékosan vezet végig az élelmiszermentés folyamatán, és a téma iránti érzékenyítő és tudatos vásárlásra ösztönző információkat is tartalmaz. Az oktatóanyagot az alábbi linkre kattintva bárki kipróbálhatja: https://tesco-elelmiszer-pazarlas-megelozes.neting.hu/

A programban résztvevő áruházak listája megtalálható a Tesco Magyarország weboldalán: http://bit.ly/Elelmiszermento_aruhazak

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?