Marcin Łapińskit nevezték ki a Skanska Románia és a Skanska Magyarország új ügyvezető igazgatójává

2016. január 1-jétől a Skanska Románia jelenlegi ügyvezető igazgatója, Marcin Łapiński veszi át az ügyvezető igazgatói posztot a Skanska Magyarország Ingatlan Kft-nél. Az újonnan létrehozott országigazgatói posztot a magyar leányvállalatnál Linczmayer Zoltán, a román leányvállalatnál pedig Aurelia Luca tölti be. A változások célja a Skanska Commercial Development Europe, a Skanska kereskedelmi fejlesztéssel foglalkozó közép-európai szervezetének a megerősítése, a szinergiák jobb kiaknázása, és a piaci részesedés növelése e két feltörekvő piacon. 

Magyarország és Románia fontos szerepet játszik a Skanska 2020-ig tartó üzleti tervében. Az irodapiac mindkét országban bővül, az átadott irodaterület, a bérelt irodaterület és a kínált minőség tekintetében egyaránt. A CBRE ingatlan-tanácsadó ügynökség szerint hasonló eredmények várhatók 2015-ben is. Hasonlóképpen ígéretes a budapesti irodapiac is. A JLL nemzetközi pénzügyi és ingatlanpiaci tanácsadó cég előrejelzése szerint, az új irodakínálat 2016-ban elérheti a 2010 óta mért legmagasabb szintet. A Skanska mindkét városban egyre aktívabb szerepet tölt be. Budapesten a vállalat már hat irodaházat átadott, a hetedik (Nordic Light) projekt folyamatban van. A Skanska romániai projektje, a Green Court Bucharest iránt is nagy a kereslet. Az első épületet a vállalat már kiadta, és a B épület foglaltsága is meghaladja a 80 százalékot, a Skanska Románia újabb telket vásárolt Bukarest közép-nyugati részén egy új irodaprojektek indításához.

Marcin Lapinski_

Marcin Łapiński

„Fontos lépés ez, amely közelebb hozza Magyarországot és Romániát. Szilárd alapot teremt az országok közötti szinergiák kihasználásához, és elősegíti az ismeretek és információk cseréjét. Mindkét piacon sok kihívással kell szembenézni, de jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek, és a válság utáni magukratalálás egyértelmű jeleit mutatják. Továbbá mindkét ország nagy népszerűségnek örvend a BPO/SSC/ITO szektor vállalatai között, amelyek elsőszámú együttműködő partnere legtöbbször a Skanska” – mondta Marcin Łapiński, a Skanska Románia ügyvezető igazgatója, aki rövidesen a Skanska Magyarország Ingatlan Kft. ügyvezető igazgatói posztját is átveszi. „Sok sikert kívánok Aurelia Lucának és Linczmayer Zoltánnak új beosztásukban.

Linczmayer Zoltan

Linczmayer Zoltán

A Skanska Commercial Development Europe, a JLL, a Colliers International és az ABSL (Association of Business Service Leaders, Szolgáltatóipari Vezetők Szövetsége) által készített, a közép- és kelet-európai befektetési lehetőségeket felmérő jelentés (CEE Investment Report – Rising Stars 2015) szerint Bukarest és Budapest egyértelműen feltörekvő csillagnak számít az európai ingatlanbefektetési piacon. Mindkét város vonzó megtérülést kínál, kiemelkedő piaci stabilitás és alacsony kockázat mellett.

Fontos országigazgatói beosztások

Skanska számára kiemelten fontos a közép- és kelet-európai régió, különösen Magyarország és Románia irodapiaca, ezért a szervezeti struktúrát átalakítva a társaság e két országban új országigazgatói pozíciókat hoz létre. 2016. január 1-jétől az országigazgatói posztot a magyar leányvállalatnál Linczmayer Zoltán (eddigi ügyvezető igazgató), míg a román leányvállalatnál Aurelia Luca (jelenlegi lízing- és marketingmenedzser) tölti be. Az országigazgatók, Marcin Łapińskival együtt, erősítik a Skanska CDE jelenlétét e két, komoly növekedési potenciállal rendelkező piacon.

„Nagyon fontos a Skanska egységek közötti szinergia és tapasztalatcsere nemzetközi szinten, de nincs ez másképp helyi szinten sem, pontos információval kell rendelkeznünk az emberek, épületeink használóinak az igényéről. A Skanskánál elsősorban a projektjeinket választó vállalatok munkavállalóira összpontosítunk. Célunk olyan kényelmes irodák létrehozása, amelyek hatékony munkavégzést tesznek lehetővé. Tudjuk, hogy nagyon fontos a rugalmasság, és az, hogy a belső terek személyre szabottak legyenek – nem csak a bérlők, de a munkavállalók számára is. Azt is kiemelten fontosnak tartjuk, hogy épületeink megfelelően illeszkedjenek a városképbe és a város életébe, és lehetővé tegyék az ott dolgozók számára, hogy ügyeiket az ebédszünet alatt vagy a munkaidő után is el tudják intézni” – mondta Linczmayer Zoltán, aki 2016. januártól tölti be az országigazgatói posztot a Skanska Magyarországnál.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?