Márciusban megkezdődött a Dammann-nál a Bosch BASF Smart Farming okos permetezési megoldásának első sorozatgyártása a német és a magyar piacra, mely a továbbiakban ONE SMART SPRAY néven lesz elérhető

Az intelligens növényvédelmi permetezőgép pontos gyomirtószer-kijuttatást tesz lehetővé

  • Megbízható és könnyen kezelhető növényvédelmi permetezőgép az okos gazdálkodáshoz
  • Hatékony gyomirtás az optimális növényvédelem érdekében
  • Pontos gyomirtószerkijuttatás az EU növényvédőszer-csökkentési céljainak támogatásához

A Bosch csúcstechnológiás, kamerás érzékelő technológiáját és szoftverét, valamint a xarvio® Digital Farming Solutions fejlett digitális agronómiai döntési motorját egyesítő okos permetezési megoldás beépül a Dammann intelligens növényvédelmi permetezőgépeinek kínálatába. A Dammann első, egyedülálló gyomirtó rendszerrel ellátott, gyakorlati használatra szánt növényvédelmi permetezőgépe – ami kezdetben Németországban és Magyarországon lesz kapható – várhatóan tavasszal kerül a piacra. „A gazdák mostantól egy olyan megbízható szántóföldi permetezőgépet használhatnak, amely optimális védelmet nyújt a növényeknek, ugyanakkor könnyen kezelhető és azonnal használható” – mondja Florian Gwosdz, a Bosch BASF Smart Farming társügyvezetője.

Ahogy a permetezőgép áthalad a szántóföldön, a rendszer ezredmásodpercek alatt megkülönbözteti a haszonnövényeket a gyomnövényektől, és hajszálpontosan vezérli az egyes permetezőfúvókákat. Ez biztosítja a gyomirtó szer megfelelő dózisban, és csak a szükséges helyen történő kijuttatását. Emellett a rendszer a xarvio® FIELD MANAGER platformjához való kapcsolódásával olyan hasznosítható betekintést és digitális eszközöket is nyújt a gazdáknak, mint a személyre szabott agronómiai ajánlások, a gyomeloszlás, a kijuttatott mennyiséget feltüntető térképek, az automatikus érzékenységi szintek és a jelentéskészítést támogató, könnyen használható dokumentáció.

A Bosch BASF Smart Farming, a Bosch és a BASF Digital Farming vegyesvállalata, amely az intelligens gazdálkodási technológiák globális forgalmazására és értékesítésére törekszik, április 27-én bejelentette új márkanevét: a ONE SMART SPRAY-t.

„A ONE SMART SPRAY, mint márka egyesíti az általunk létrehozott értéket és célunkat, amely egyetlen integrált, kényelmes és megbízható megoldást kínál a herbicid permetezés nemcsak pontossá, hanem okossá tételére is.”– mondja Jorge von Kostrisch, a ONE SMART SPRAY globális marketing és kommunikációs menedzsere. „Új jelmondatunk, a ‘Precision Made Smart’ életre kelti célunkat: a gyomirtást a következő szintre emelni a pontosság, a digitális és az agronómiai intelligencia egyetlen megoldásba történő integrálásával” – teszi hozzá.

További információ: ONE SMART SPRAY brand video – YouTube

A ONE SMART SPRAY-ről – a Bosch BASF Smart Farming GmbH márkájáról A ONE SMART SPRAY – a Bosch és a BASF vegyesvállalata – 2021-ben jött létre, hogy a gazdálkodóknak két világ legjavát kínálja, egyesítve a Bosch hardveres, szoftveres és kapcsolódási képességeit, valamint a BASF Digital Farming digitális és agronómiai szakértelmét. A ONE SMART SPRAY okossá teszi a precíziós technológiát azáltal, hogy ötvözi a precíziós technológia, a digitális eszközök és az agronómiai intelligencia legjavát, hogy a gyomirtást a következő szintre emelje, és termelékenyebbé, jövedelmezőbbé és fenntarthatóbbá tegye a mezőgazdaságot. További információ: onesmartspray.com