MAVIR Zrt. hírei

Első díjat nyert a MAVIR ZRt. a HBLF pályázatán

A MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító ZRt. nyerte a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) Üzleti Élet a Környezetért 2013-as pályázatát. A nívós díjat a Társaság környezetvédelmi tevékenységével, azon belül is az országosan ismert madárvédelmi programjával érdemelte ki.

Országos, sőt európai szinten is kiemelkedő a MAVIR környezetvédelmi szerepvállalása, elsősorban madárvédelmi programja. A ragadozó madarak számára a távvezetékoszlopokra történő műfészkek, másrészt a túzokfélék és gázlómadarak védelmét szolgáló madáreltérítő szerelvények kihelyezése adja program gerincét. Az egyedülálló és példaértékű kezdeményezés civil szervezetek közreműködésével valósult meg.

 

Akadálymentes Égbolt Koordinációs Bizottsági ülés

A korábbi évekhez hasonlóan idén is társaságunk volt a házigazdája az Akadálymentes Égbolt Koordinációs Bizottság éves ülésének, ahol a tagok – többek között a Magyarországon működő áramszolgáltató vállalatok, a természetvédelemért felelős tárca, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a MÁV, a hazai nemzeti parkok és szakmai szervezetek képviselői – együtt vitatták meg az idei év madárvédelem terén elvégzett feladatait és a jövő évi teendőket a szabadvezetékek madárvilágra kifejtett káros hatásainak kiküszöbölésére.

 

A MAVIR önkéntesei a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtő akcióján

A MAVIR csatlakozott a szervezet ünnepi összefogásra buzdító felhívásához: december 7-én a Bazilika előtti Karácsonyi vásáron önkénteseink segítették a szervezet adománygyűjtő munkáját.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?