Megalakult a Bay Zoltán Nemzeti Alkalmazott Kutatóintézet-hálózat

  1. szeptember 20. Budapest – Az Információs és Technológiai Minisztériumban Prof. Dr. Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszter részvételével megalakult a Bay Zoltán Nemzeti Alkalmazott Kutatóintézet-hálózat. A Hálózat alapító tagjai: a Bay Zoltán Nonprofit Kft., az ÉMI Nonprofit Kft., a KTI Nonprofit Kft. és az Autóipari Próbapálya Zala Kft.

A Hálózat célja és küldetése a tagjainak és a magyar nemzetgazdaság versenyképességének támogatása, a csatlakozott intézmények alkalmazott kutatás-fejlesztési, valamint tágabb értelemben a vállalkozási tevékenységének összehangolásán keresztül. A tagok és a nemzetgazdaság versenyképességének erősítésével összefüggésben a Hálózat határozott célja a tagok között meglévő szinergiák kiaknázása, illetve a tudás- és technológiatranszfer támogatása, valamint az interdiszciplináris szemlélet hangsúlyozása. További célja, hogy újabb csatlakozók bevonásával erősítse a magyar gazdaság versenyképességét, és magas hozzáadott értéket termelő munkahelyek létesítésére ösztönözzön.

„Nagy izgalommal és lelkesedéssel várom a közös munkát a Hálózat tagjaival. Mindannyiunk közös érdeke, hogy tervezetten használjuk kutatói és infrastrukturális erőforrásainkat, elősegítve a rendelkezésre álló kapacitások minél hatékonyabb felhasználását, megosztását, így nyújtva közvetlen szakmai támogatást a tagok kutatási és üzleti tevékenységéhez.”- mondta el Dr. Grasselli Norbert, a Bay Zoltán Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, az első évben a Hálózat vezetője.

A Hálózati tagok kompetenciáinak szinergiái a fenntarthatóság vonatkozásában már látszanak. A tagok mindegyike jelenleg is több „zöld” projektben vesz részt, melyek a közel jövőben az ipar számára is látható, kézzelfogható eredményeket jelentenek, beszéljünk akár az épületek alapanyagairól, a közlekedés alternatív erőforrásairól, smart technológiák alkalmazásáról, másodnyersanyagok továbbfelhasználásáról.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?