Milyen célok megvalósulását segíti a bankban tartott pénzed?

A pénzedtől nemcsak kamatot, de pozitív környezeti és társadalmi hatást is remélhetsz!

Korunk egyik legfontosabb kérdésévé a felelősség és a hatás kezd válni, hiszen mostanra a saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy tetteink milyen következményekkel járnak a bolygónkra és az azt benépesítő életre. Óriási ebben a nagyvállalatok szerepe, de kiemelkedő súlya van az egyéni döntéseknek is. Azt a legtöbben könnyen átlátjuk, hogy milyen különbséget teremt a világban, ha szelektíven gyűjtjük a szemetet, helyi termelőktől vásárolunk vagy épp nem kérünk nejlonzacskót, de vajon ugyanilyen tudatosak vagyunk-e abban is, hogy mit hoz létre a bankban elhelyezett pénzünk, amikor mi nem használjuk?

A bankban elhelyezett pénzünk, ugyanis, nemcsak pihen és kamatozik, hanem a körülöttünk lévő világ a megtakarításainkból épül. Így a pénzintézetek szerepe elsősorban abból a szempontból vízválasztó, hogy milyen célok megvalósulását segítik ügyfeleik megtakarításai által.  Vajon, ha tudnád, hogy a bankod mire adja hitelbe a spórolt pénzed, egyetértenél vele? Ugye, jó érzés volna tudni, hogy nem a szomszéd szemétégetőt finanszírozod áttételesen, hanem egy közeli biogazdaságot? Jó, ha tudod, hogy a pénzedtől nemcsak kamatot, de pozitív környezeti és társadalmi hatást is remélhetsz!

Naperőművek és zöldenergia

A MagNet Bank finanszírozási politikáját meghatározza a zöld üzleti célok megvalósításának segítése.  Teljes vállalati hitelportfóliója negyedét, azaz közel 11 milliárd forintot, kifejezetten naperőművek és zöldenergia finanszírozására szán. Büszkeség, hogy már 56 naperőműpark létesült a bank forrásaiból, melyek egyenként 0,5MW-ot, összesen pedig éves szinten 42 000 MWh-ot termelnek. Viszonyításképpen egy átlagos háztartás évente elfogyasztott villamos energia mennyisége 2,06 MWh, így a naperőművek 20 388 háztartás villamosenergia igényét biztosítják, ami összességében Keszthely vagy épp Hatvan méretű kisváros teljes éves energiafelhasználását fedezi.

A karbonmentes közlekedés elterjedésének elősegítése szintén kiemelt célja a közösségi banknak, így a MagNet az Optimum Way Kft. több, mint 100 elektromos autótöltő állomásának telepítését finanszírozza országszerte a következő években. Ezzel hamarosan több hazai üzemanyagkút hálózatnál is lehet majd villámtöltéssel „villanyt tankolni”.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?