Megjelent a HVG Fenntartható Fejlődés Plusz 2014

A már harmadik éve megjelenő kiadványunk az üzleti világ szemszögéből is vizsgálja a legfontosabb fenntarthatósági témákat. Azt, hogyan kell kombinálni a növekedést a zöld fejlődéssel. Ezúttal hat fejezetben – globális kihívások/ víz, energia, építészet, közlekedés, mezőgazdaság, fenntartható társadalom – gyűjtjük csokorba szakértők véleményét, problémafelvetéseit.
Kiemelten foglalkozunk a fenntartható, „okos” város tematikával. A jövőben sok múlik azon, milyen lesz az „urban management”. A világ népességének több mint a fele lakik városokban, a városiasodás talán az egyik legfontosabb trendje ennek az évszázadnak.
Szólunk a mezőgazdaság fenntarthatósági ügyeiről is. Kiemeljük, hogy ez a szektor fogyasztja el a világ vízfelhasználásának 70 százalékát, azt, hogy évente 1 milliárd tonna olyan élelmet állít elő, amelyet senki sem fogyaszt el, amely a szemétbe kerül. (Csak ennek megszüntetésével meg lehetne takarítani vízfelhasználásunk negyedét!)
Bízunk abban, hogy idei kiadványunkban is sok érdekes, új, továbbgondolásra érdemes információt találnak szakértők és laikusok, üzletemberek és közéleti szereplők egyaránt!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?