A MOL-csoport bekerült a Dow Jones Fenntarthatósági Indexbe

A MOL-csoport bekerült a Dow Jones Fenntarthatósági Világ Index legjobb 15%-ába. Csak 10-en kerültek be a világ integrált olaj- és gázcégei közül. A MOL-csoport az egyedüli közép-kelet-európai társaság az indexben.

A MOL-csoport ismét szerepel a Dow Jones Fenntarthatósági Világ Indexben (DJSWI). E szerint cégünk fenntarthatósági teljesítménye alapján bekerült az integrált olaj- és gáztársaságok legjobb 15%-ba. A MOL-csoport az egyedüli közép-kelet-európai cég, amely szerepel az indexben.

Az értékelést a fenntarthatósági befektetések területén specialistának számító RobecoSAM végezte. A RobecoSAM a 68 legnagyobb, az olaj és gázszektorban működő, tőzsdén jegyzett vállalatot vizsgálta és végül 10 cég került be az indexbe. E szerint a MOL a világ kutatás-termelés és integrált olaj- és gáztársaságai között a legjobb 15%-ba került fenntarthatósági teljesítménye alapján. Cégünk már szerepelt az indexben 2010 és 2011 között, majd ötéves kihagyás után ismét visszakerült.

mol

A fenntarthatósági mérőszámok széles skáláját felvonultató összehasonlítás alapján az iparági versenytársak között csak a legjobbnak számító vállalatok kerülhetnek be a Dow Jones Fenntarthatósági Indexbe. Az értékelésben figyelembe veszik a környezeti és társadalmi teljesítményt, és a gazdasági fenntarthatóságot is.

„Célunk, hogy a fenntarthatóság napi működésünk részét képezze. Továbbra is elsőrendűen fontos számunkra embereink, a közösségek és a környezet biztonsága, bárhol is tevékenykedünk. A DJSW Indexben való részvételünk még jobban megerősíti a folyamatos javulás iránti elkötelezettségünket, és minden MOL-nál dolgozó kolléga elismerését jelenti, akik személyes elkötelezettségükkel nap, mint nap tesznek folyamataink és teljesítményünk javításáért telephelyeinken és irodáinkban.” – mondta Molnár József, a MOL-csoport vezérigazgatója.

Az Igazgatóság által felügyelt szigorú irányítási rendszerünk, a 2020-as fenntarthatósági tervünk, mely elindított számos, a hosszú távú gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi kihívások sikeres kezeléséhez szükséges akciót, és az integrált jelentési kultúránk mind hozzájárultak ehhez a teljesítményhez.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?