A MOL-csoport újra bekerült a Dow Jones Fenntarthatósági Index vállalatai közé

A MOL-csoport 2017-ben ismét bekerült a Dow Jones Fenntarthatósági Indexet (DJSWI) alkotó vállalatok közé. Vállalati fenntarthatósági teljesítménye alapján a MOL-csoport ezzel az integrált olaj- és gázipari vállalatok felső 15 százalékához tartozik, továbbra is az egyetlen indexben megjelenő kelet-közép-európai vállalat.

Az értékelést a fenntarthatósági beruházások és befektetések elemzésére szakosodott cég, a RobecoSAM végezte el. A RobecoSAM a 79 legnagyobb nyilvánosan jegyzett kutatási-termelési és integrált olaj- és gázipari tevékenységet végző vállalatot kereste meg. Fenntarthatósági teljesítménye alapján a MOL-csoport bekerült a világ legjobbjait tömörítő felső 15 százalékba. Az elmúlt hét évben a vállalat harmadik alkalommal jelenik meg a legfenntarthatóbban működő olaj- és gázipari vállalatok között, de ez az első alkalom, hogy ezt sikerült két egymást követő évben megőrizni.

Kizárólag olyan vállalat lehet a DJSWI tagja, mely különböző fenntarthatósági mutatók mentén az ágazati versenytársakhoz képest a legjobb teljesítményt nyújtja. Ezek között megtaláljuk a környezeti-, társadalmi teljesítménymutatókat és a gazdasági fenntarthatósági mutatókat is. „Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy sikerült egy olyan robosztus fenntarthatósági rendszert kialakítani, mellyel már két egymást követő évben szerepelhetünk az ágazat felső 15 százalékában. Ezek a szilárd alapok teszik lehetővé, hogy kihívásokkal terhes időkben is hűek maradjunk fenntartható fejlődéssel kapcsolatos vállalásainkhoz.” – mondta Molnár József, MOL-csoport vezérigazgató.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?