Mutasd meg, hogy a tudás mindenkié!

Hogyan biztosíthat esélyegyenlőséget a mobiltechnológia mindenkinek az egész világon? Erre keresi a választ a Telenor idei globális fóruma, a Telenor Youth Forum 2015. A cég olyan 18-27 év közötti fiatalok jelentkezését várja a nemzetközi programra, akiknek határozott elképzelése van arról, hogy az oktatás, az információhoz való korlátlan hozzáférés miként változtatná meg a világot.

A Telenor Csoport a Nobel Békeközponttal közösen idén is megrendezi Youth Forum programját azoknak a fiatal szakembereknek, akik elkötelezetten törekednek világunk megváltoztatására és aktívan szeretnék alakítani digitális jövőnket. Az idei esemény témája a tudásmegosztás, illetve a tudáshoz való hozzáférés biztosítása a mobiltechnológia segítségével. A fórum Európa és Ázsia 13 országából hozza össze a fiatalokat, akik 2015. december 8-11. között Oslóban oszthatják meg egymással véleményüket, tapasztalataikat és részt vehetnek a Nobel-békedíj átadásához kapcsolódó eseményeken.

Telenor Youth Forum 2014

A digitális kommunikáció új lehetőségeket nyit az oktatásban, kulcsszerepet tölt be a tanulásban, különböző tudások megszerzésében és a fejlődés gyorsításában. Azoknak a fiataloknak, akik már a digitális világba születtek, értékes meglátásai, tanácsai lehetnek az oktatás és a tudásmegosztás kapcsán. Ezért most ismét arra biztatjuk őket, hogy vegyenek részt a Youth Forum versenyben, osszák meg gondolataikat, és indítsák el a változást, hogy a digitális jövő valóban mindannyiunké legyen – mondta Kutas István, a Telenor vállalati kommunikációs igazgatója.

A Telenor Youth Forumra Magyarországon szeptember 20-ig lehet pályázni egy maximum 300 szavas, angol nyelvű esszével a Tudás mindenkinek! témakörében. Az ideális pályázó friss gondolkodású, meggyőzően érvelő, 18-27 év közötti lelkes és tenni akaró személyiség. Fontos, hogy a jelentkezők jól beszéljenek angolul és érdekes meglátásaik legyenek a jövő oktatásával, tudásmegosztásával kapcsolatban.

A hazai jelentkezőknek szeptember folyamán be is kell mutatniuk ötleteiket a magyar zsűri előtt, akik a prezentációk alapján négy pályamunkát küldenek tovább a nemzetközi döntőbe. A két nyertes nevét, akik elutazhatnak Oslóba a Telenor Youth Forumra, novemberben hozzák nyilvánosságra.

Az alábbi pályázati esszékérdésekből lehet választani:

– Több millió gyermek nem jut oktatáshoz a világon. Hogyan segíthetjük az internet és a digitális megoldás segítségével, hogy ők is tanulhassanak?

– Hogyan járulhat hozzá az internet ahhoz, hogy mind többen élvezhessék az élethosszig tartó tanulás előnyeit?

– Hogyan befolyásolja a tanulás és az oktatás folyamatát az, hogy már minden információ egy kattintással elérhető?

Ezeket a kérdéseket vitathatják meg a résztvevők egymással és a zsűritagokkal a Telenor Youth Forum world cafe jellegű eseményén.

A rendezvény időpontja: 2015. 09.09., 17:30 – 20:00

Helyszíne: A Grund, 1082 Budapest, Nagytemplom utca 30. (térkép)

A Youth Forum 2015 zsűrije:

  • Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány vezetője, Ashoka-tag
  • Tóth Kriszta, az UNICEF nagykövete
  • Dojcsák Dániel, az IVSZ tartalom igazgatója
  • Mann Dániel, a Grund Oktatási Központ vezetője
  • Kutas István, a Telenor kommunikációs igazgatója

Gyere el a Telenor Youth Forum rendezvényére!

További információ: http://www.telenor.com/youthforum/

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?