A BIOFILTER újra Európa legjobbjai között: a környezetvédelem közös ügy

A Biofilter Környezetvédelmi Zrt. a rangos European Business Awards 2015/16-os évadjában bekerült a NATIONAL CHAMPION listára, mely az európai cégek népszerű versenyének első állomása. A Biofilter Zrt. a ’Környezetvédelem és vállalati fenntarthatóság’ kategóriában került a legjobbak közé. A kategória fő kritériuma a fenntartható, környezettudatos értékek megvalósulása volt fogyasztói, munkáltatói és környezeti szinten egyaránt.

A kilenc évvel ezelőtt létrehozott EBA díj az európai üzleti szektor egyik legismertebb és legrangosabb megmérettetése. Az idei évben 33 ország 32 000 vállalata vett részt a versenyen Európa-szerte, ebből pedig 10 kategóriában 678 vállalat került a NATIONAL CHAMPION listára. Hazánkból 15 szervezet jutott tovább a verseny második fordulójába.

A 2012/13-as évben az EBA Ruban d’Honneur díjjal jutalmazta a Biofiltert, aki akkor „Az Év Vállalkozója” kategória tíz legjobbja közé került. Idén újra bebizonyosodott, hogy nemcsak magyar viszonylatban, de a nemzetközi terepen is érdemes rámutatni a fenntartható megoldásokat kínáló, környezettudatos szervezetek fontosságára.

EBA-Biofilter-National-Champion

A Biofilter immár 25 éve piacvezetőként biztosítja, hogy hazánkban garantáltan ellenőrzött körülmények között történjen a használt sütőolaj és az ételhulladék kezelése, egészen a begyűjtéstől az újrahasznosításig. Az EBA elismerése arra inspirálja a vállalatot, hogy felelős működésével továbbra is nap mint nap tegyen a fenntarthatóságért. További részletek: www.businessawardseurope.com,  www.rsmi.com

Kívül-belül környezettudatos

A Biofilter a cég által képviselt fenntartható, tudatos szemléletet igyekszik dolgozói szinten is továbbfejleszteni. Ennek érdekében létrehozták saját Zöld Iroda Szabályzatukat, mely egy belső kézikönyv a kollégák számára. A cég központi telephelyén az összes hulladékot (műanyagot, üveget, fémet, papírt, stb.) szelektíven gyűjtik, két oldalas nyomtatásra alkalmas printereket használnak és az újrahasznosított papír mindkét felére nyomtatnak. A fenntartható program további pontja az ergonomikus munkakörnyezet kialakítása, mely egyben alapja a vállalat hatékony működésének is.

Nem csak az irodán belül indult meg a változás a zölddé válás során – a munkatársak jobb közérzete és a közösség összekovácsolása mellett a jó szokásokat haza is viszik magukkal a kollégák, ezzel terjesztve a fenntartható fejlődést. A Biofilter 25 éves évfordulójára a dolgozók gyerekei között rajz-és fotópályázatot hirdetett, a beérkezett pályaművekből pedig kiállítást szervez a cég közösségi tereként működő kávézójában, illetve a 2016-os szakmai naptárakat is ezek a környezetvédelmi tematikájú munkák tarkítják majd. Ezen felül minden hónapban belső hírlevelet küld a kollégáknak, amiben leírja a legújabb zöld újításokat és tanácsokat, továbbá környezettudatos céges/szabadidős programokat ajánl nekik.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?