Októberben ismét megjelenik a BCSDH – val együttműködésben a HVG Fenntartható Fejlődés című kiadványa

Veszélyes úton

Az utóbbi hónapokban megsokasodtak azok az előrejelzések, amelyek szerint elkerülhetetlenné válik a klímakatasztrófa, ha az emberiség nagyon rövid idő alatt nem tesz jelentős lépéseket a fenntartható fejlődésre való áttérés érdekében. Az ENSZ hatodik klíma-előrejelzése azt állítja, a Föld egészsége egyben az emberiség egészsége is, s bolygónk súlyos beteg: a népesség robbanásszerűen nő, miközben tönkre mennek a termőföldek, s fenntarthatatlan a termelés és a közlekedés mai szerkezete is. Közben ezer számra tűnnek el a fajok is, a beporzást végző rovarok eltűnése miatt veszélybe kerül a növénytermelés, így az élelmiszerellátás is.

A Fenntartható fejlődés című kiadvány, amely a válságtünetek leírása mellett arra keresi a választ, miként lehet megfordítani a kedvezőtlen folyamatokat, vagy éppen mi történik, ha kudarcot vallanak a klímaváltozás megfékezését szolgáló nemzetközi egyezmények.  Az idén a kiadványban kiemelt figyelmet kap a víz, az élet és a gazdaság alapvető forrása. Szó lesz arról, milyen válságot okoz a túl kevés, vagy éppen a túl sok víz, s hogy milyen módszerekkel, illetve technikai megoldásokkal lehet szavatolni, hogy mindenkinek jusson a legalapvetőbb erőforrásból. A kiadvány az átfogó kérdések mellett a részletekre is igyekszik figyelni, kiderül például, mi lehet a jövő ideális növénye, mi lehet a kriptovaluták szerepe, vagy, hogy mennyire fenntartható a légkondicionálás.

A kiadvány ugyancsak foglalkozik a közlekedés, az ipar, a mezőgazdaság és pénzügyek fenntarthatóvá tételéhez szükséges újdonságokkal, a városi lét kihívásaival, s ugyancsak jelentős figyelmet kapnak a látványosan felgyorsult változások társadalmi vonatkozásai is. Hogyan változik például az oktatás, miként alakul át a nemzetközi befektetési alapok politikája, milyen demográfiai trendek határozzák meg a következő évtizedeket, milyen új környezetvédő mozgalmak jönnek létre, s miképpen és mikor érdemes elkezdeni a gyermek környezettudatosságra nevelését. És a hagyományokhoz hűen a kiadvány ismét bemutat több olyan vállalatot, amely kiemelten fontosnak tartja a fenntarthatóság elveinek érvényesítését.

 

Tartalmi – marketing együttműködéssel kapcsolatban Tasnádi Rózsa szívesen áll rendelkezésére.

HVG Kiadó Zrt.

1037 Budapest, Montevideo u. 14.

telefon: +36 1 436-2450,  fax:  +36 1 436-2089,

mobil: +36 30 288 6175, email: r.tasnadi@hvg.hu

 

A BCSDH tagok speciális kedvezményt kapnak!

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?