Organise to pioneer – a szervezet átalakult, de az értékek maradtak

A Grundfos életében joggal mondhatjuk, hogy a legnagyobb szervezeti átalakulás történt ez év elején. A társaság értékesítési, marketing, technológiai és üzemeltetési funkcióit négy különböző ügyfélszegmens kiszolgálására szervezte: Kereskedelmi épületgépészeti szolgáltatások, Háztartási épületgépészeti szolgáltatások, Ipar és Víziközmű. Ez egy ügyfélközpontúbb struktúrát hozott létre, ahol a teljes értéklánc az ügyfelek egyedi igényeinek kielégítésére összpontosul.

A változás mögötti elsődleges cél, hogy megerősítse piaci pozícióját, mint a világ vezető víztechnológiai vállalata, aki élenjáró megoldásokat kínál a világ víz-és éghajlati kihívásaira, valamint javítja az emberek életminőségét. Annak ellenére, hogy 2020 első felében a COVID-19 világjárvány világszerte jelentős hatást gyakorolt ​​a piacokra, a Grundfos ezeket a változtatásokat szilárd pozícióból hajtotta végre.

„Figyelemre méltó megtapasztalni azt a kreativitást és a megoldások megtalálásának képességét, amelyet a Grundfos alkalmazottai mutatnak. Együtt navigálunk a COVID-19 világjárvány bizonytalanságai között” – mondja Poul Due Jensen a vállalatcsoport Elnöke, majd így folytatja: „Kemény munkájuknak és elhivatottságuknak köszönhetjük, hogy meg tudtunk felelni ügyfeleink elvárásainak.”

Sorsdöntő időszak volt ez számukra itt Magyarországon is, hiszen a cégcsoport legnagyobb gyártóvállalataként, több, mint 2300 munkavállalóval megélni egy ilyen mértékű változást, mindenképpen történelmi pillanat.

A 4 magyarországi gyár, ahogyan a gyártóegységek mindegyike, új nevet is kapott az általa kiszolgált piaci szegmensnek és földrajzi elhelyezkedésének megfelelően. A GMH elnevezés immár csak jogi vonatkozásban használatos. A két tatabányai gyár új neve Tatabánya Component (TB COMP) és Tatabánya CBS (TB CBS) lett. míg a fehérvári egységek a Székesfehérvár Industry (SZF IND) és Székesfehérvár Water Utility (SZF WU) nevet kapták.

A változások ellenére a siker töretlen. Számos rangos díjjal lett gazdagabb a magyarországi gyártóegység az idei évben is, például 2021-ben immár 5. alkalommal lett országosan is elismert Fogyatékosság-barát munkahely a Grundfos, és kollégái közül kerültek ki az újonnan alapított példakép díj első díjazottjai. De rangos elismeréseket gyűjtöttünk be a PPH Media által idén ötödik alkalommal meghirdetett HRKOMM Awardon is, ahol a legnagyobb cégek Magyarországon futó, sikeres munkáltatói kampányai és kommunikációs aktivitásai mutatkoztak be.  A Grundfos az „Egészségtudatos munkahely” (Mozdulj, Grundfos kampánnyal) és a „Talentmenedszment” kategóriákban (az UP! tehetséggondozó programmal) bronz díjat kapott.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?