Legújabb tagunk az Eximbank Zrt.

Legújabb tagunk az 1994-ben megalakult Eximbank Zrt. A bank a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. -vel integráltan működve – EXIM név alatt – Magyarország hivatalos exporthitel-ügynöksége, amely a nemzetközi kereskedelemhez, külpiaci terjeszkedéshez és befektetésekhez, illetve külföldi beruházásokhoz kínál finanszírozási és biztosítási megoldásokat. Az exportáló, a beszállító és az exportot tervező vállalatok számára nyújt pénzügyi hátteret a külkereskedelemre specializált, nemzetközi színvonalú finanszírozási és kockázatátvállalási lehetőségekkel, amelyek elősegítik tevékenységük bővülését és sikerét.

Környezeti felelősségvállalásuk keretein belül létrehozták az EXIM Zöld finanszírozási Programot, melynek célja az intézmény közvetlen ügyfeleinek és pénzügyi partnereinek olyan finanszírozási, kockázatmegosztási és biztosítási megoldások kialakítása, amelyek támogatják az exportőrök és beszállítók fenntartható fejlődést szolgáló beruházásait és üzleti tevékenységeit. Az EXIM jelenlegi üzleti aktivitása, a lehetséges fejlődési irányok és a szabályozók alapján az alábbi fenntarthatósági területekre koncentrál: megújuló energiaforrások felhasználása a termelésben, energiahatékonysági beruházások, fenntartható agrárium, vízgazdálkodás, vízenergia hasznosítás, szennyvízkezelés, újrahasznosítás, újrafelhasználás, hulladékkezelés a termelési folyamatokban (körforgásos gazdaság). Az EXIM környezetvédelmi politikája értelmében nem támogat olyan ügyletet, amelynek negatív, azaz a nemzetközi szabványokban és jogszabályokban előírtak szerint káros környezeti hatásai vannak, továbbá bizonyíthatóan alapvető emberi jogi normákat sért, illetve az ügylet megvalósítása jelentős üvegházgáz-kibocsátást eredményez. A környezettudatosság és ökológiai lábnyomuk minimalizálása működésük szerves részévé vált. Az EXIM az alábbi, környezetvédelmi és fenntartható fejlődést szolgáló célokat határozta meg; társadalmi szerepvállalás, felelősségtudat kinyilvánítása, fenntartható fejlődés integrálása, éghajlatváltozás elleni küzdelem, környezeti értékek védelme.

Tagságuk alapvető célja a zöld tevékenységek támogatása, az intézmények közötti együttműködés, a jó gyakorlatok és tapasztalatok megosztása.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?