Országos adománygyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt az Auchannal közösen

  1. november 30. – „Egy csomag szeretet” szlogennel indul el a Magyar Vöröskereszt és az Auchan Magyarország közös országos karácsonyi adománygyűjtési akciója. Az áruházlánc összes üzletében december első és harmadik hétvégéjén 10-től 18 óráig várják az adományokat, amiket még az ünnepek előtt rászorulóknak oszt szét a karitatív szervezet. Ezzel párhuzamosan december 19-ig előre összeállított adománycsomagot is lehet rendelni az Auchan online áruházából.

Idén is főleg tartós élelmiszereket, lisztet, cukrot, olajat, száraztésztát, rizst, konzerveket és tisztálkodási, valamint tisztítószereket várnak a Magyar Vöröskereszt önkéntesei az Auchan áruházakban felállított gyűjtőpontokon. Az ünnepek közeledtével szívesen látnak sütemény-alapanyagokat, aszaltgyümölcsöket, olajos magvakat, édességeket, szaloncukrot is. Aki pedig úgy gondolja, hogy egy nélkülöző kisgyermek karácsonyát szeretné szebbé tenni, választhat valamit az áruházlánc játékkínálatából. Az ikonikus Auchan plüsshódokkal például most duplán lehet segíteni, hiszen minden eladott kis játékfigura után 500 forintot ajánlott fel a vállalat a Tűzoltó utcai Gyermekklinika javára.

Az országos hálózattal rendelkező Magyar Vöröskereszt megyei szervezetein keresztül fogja szétosztani az adományokból szakszerűen összeállított „szeretetcsomagokat”, amelyeket még az ünnepek előtt elvisznek a körzetükben élő rászoruló emberekhez, főként többgyermekes családokhoz. A gyűjtéshez támpontként egy „bevásárlólistát” is összeállítottak, erről a szórólapról tájékozódhatnak a vásárlók, hogy mivel tudnak a leghatékonyabban segíteni. A legszükségesebb termékekre az áruházban kihelyezett zászlók is felhívják a figyelmet. A járványhelyzet miatt egy kikötés van, ezúttal csakis új termékeket várnak, biztonsági okokból használtakat most nem tudnak fogadni.

Sajnos az elhúzódó járvány és annak következményei súlyosan érintik a legszegényebbeket. A nélkülözés – legyen szó az alapélelmiszerek, ruházkodás, lakhatás vagy fűtés elégtelensége – egyre nagyobb problémát jelent az egész országban. Most valóban minden segítségre szükség van ahhoz, hogy többezer családnak, idős embernek legalább az ünnepeket ne kelljen méltatlan körülmények között töltenie – mondja Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója. – Nagyon számítunk az Auchan vásárlóinak a nagylelkűségére és együttérzésére, mi pedig az országos gyűjtés megszervezése mellett a csomagok összeállítását és szakszerű elosztását vállaltuk, területi munkatársaink szociális tudása a garancia arra, hogy az adományok időben a megfelelő helyre kerülnek.”   

Örömmel adunk otthont a Magyar Vöröskereszt év végi gyűjtésének az áruházainkban, mert a szervezet karitatív tevékenysége az Auchan közönsége előtt is ismert és elismert. Számos közös és sikeres projektben dolgoztunk már együtt, és reméljük, hogy a korábbiakhoz hasonlóan a mostani adománygyűjtéssel is sok család karácsonyát tudjuk szebbé varázsolni. A társadalmi összefogás erejéről már sokszor adtak tanúbizonyságot vásárlóink, legyen szó tanszergyűjtésről vagy egy közhasznú szervezet, intézmény támogatásáról. A jó cél érdekében mindig sokan csatlakoztak hozzánk, bízunk benne, hogy most is így lesz” – tette hozzá Varga-Futó Ildikó, az Auchan Magyarország kommunikációs és CSR igazgatója.

Az adománygyűjtést december 1. és 3., valamint 17. és 19. között rendezik meg a Magyar Vöröskereszt közreműködésével az Auchan áruházakban. December 19-ig online is lehet előre összeállított adománycsomagokat rendelni a nélkülöző családok számára, ezeket szintén a karitatív szervezet munkatársai juttatják el hozzájuk.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?