Országszerte 161 szervezet 41 millió forint tescós támogatásból fejlesztheti a helyi közösségi életet

Több millió forint elosztásáról dönthettek nemrég a Tesco vásárlói az áruházakban leadott szavazataikkal az immár 13. alkalommal meghirdetett „Ön választ, mi segítünk” pályázati programban. Több mint 2,1 millió voks érkezett 161 közösségépítő kezdeményezésre, melyek megvalósítását a Tesco összesen 41 millió forinttal támogatja. A vállalat a szavazatok számának függvényében 57 körzetben egyenként 400, 200, illetve 100 ezer forinttal járul hozzá környezetszépítő, oktatási és képesség-fejlesztési, illetve egészséges életmódra ösztönző projektek kivitelezéséhez, valamint egyenként további 400 ezer forinttal jutalmazza a négy legkreatívabb kezdeményezést.

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázati programjában a vásárlók döntik el, hogy saját környékükön mely programok megvalósítását támogassa az áruházlánc. A július 10-től augusztus 6-ig tartó szavazási szakaszban többek között robotikaverseny szervezésére, szőlészeti-borászati tanösvény kialakítására, közösségi kemence építésére, autizmussal élőknek szervezett hagyományőrző országjárásra, középiskolások szabadegyetemére, valamint kutyával asszisztált mesefeldolgozó foglalkozásokra is voksolhattak a Tesco vásárlói. Az áruházakban található gyűjtőkbe több mint 2,1 zsetont dobtak be, a legtöbb szavazatot a győri Szigethy Attila úti Tesco szupermarketben adták le.

A zsetonok száma alapján a vállalat 41 millió forintos támogatást oszt szét 161 pályázó szervezet között, külön is díjazva a budapesti Karotinka Szolgáltató Kft., a somogyi Gondolkodj Zölden – Imagine Green Egyesület, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Ne maradj le! Alapítvány, valamint a Vas vármegyei Rózsafalu Civil Egyesület kezdeményezését azok kreativitásáért és innovatív megközelítéséért.

Országszerte a legtöbb szavazatot a Győr-Moson-Sopron vármegyei Szervátültetettek Győr-Moson-Sopron és Vas megyei Sport és Érdekvédelmi Egyesületének „Mozduljunk együtt!” elnevezésű pályázata kapta, amelynek célja sport- és életmódtábor szervezése a szervátültetettek számára, ezzel is elősegítve a kapott szerv élettartamának növelését.

A 13. fordulóban 57 körzetből érkeztek pályázatok az oktatást, képesség-fejlesztést támogató, egészséges életmódra ösztönző, valamint környezetvédő és -szépítő kezdeményezések kategóriában, melyek közül az Effekteam Egyesület független szakértői választották ki azokat, amelyek továbbjutottak a szavazási szakaszba. Körzetenként a legtöbb szavazatot összegyűjtőket 400 ezer, a második legtöbb zsetonnal rendelkezőket 200 ezer, a harmadik helyezetteket 100 ezer forintos támogatással díjazza a Tesco, míg a különdíjasokat pályázatonként további 400 ezer forinttal jutalmazza.

 

Bővebb információ a programról a nyertes szervezetek listájával a www.tesco.hu/kozosseg oldalon található.