Provident: a BCSDH új tagvállalata

2014 júliusától a Provident Pénzügyi Zrt. is aktív tagként vesz részt a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) munkájában. A pénzügyi vállalat – Magyarország több nagyvállalata mellett – csatlakozott a szervezetünk által megfogalmazott fenntarthatósági alapelveket tartalmazó ajánláshoz. Vállalva, hogy üzleti működésében elsődleges fontosságúként kezeli és folyamatosan fejleszti a fenntartható fejlődés elveit.

A Provident Pénzügyi Zrt. anyacége a Varsói és Londoni Tőzsdén jegyzett International Personal Finance (IPF), nyolc országban 2.5 millió ügyféllel rendelkezik. A 90 százalék feletti ügyfél-elégedettségi mutatókkal rendelkező Provident számos díjat és elismerést kapott az utóbbi néhány évben. Professzionális és minőségi ügyfélkiszolgálásáért 2008 óta összesen négy alkalommal nyerte el a Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban Díjat. 2012-ben az Aon Hewitt felmérésében nagyvállalati kategóriában a „Legjobb Munkahely” elismeréssel büszkélkedhet, valamint a Közép- és Kelet-Európai régió legjobb munkahelyei közé is bekerült a régiós összesítésben. A vállalat számára kiemelten fontos cél a munkahelyi diverzitás elősegítése és biztosítása. Ezen törekvések eredményeként a Provident 2011-ben és 2013-ban is átvehette a Fogyatékosság-barát Munkahely Díjat.

A vállalat 2010 óta működtet komplex üzleti etika programot, amely lefedi a vállalat teljes tevékenységét. A cég londoni anyavállalatán keresztül a Provident csatlakozott a brit Pénzügyi Felügyelet (FSA) Felelős Ügyfélkezelés Programjához. A felelős hitelezés iránti elkötelezettségének zálogaként pedig a vállalat az elsők között csatlakozott a Banki Magatartási Kódex aláíróihoz, melynek célja, hogy megerősítse a lakossági hitelfelvevők és a hitelezők közötti bizalmat.

A Provident minden évben érintetti fórumokat (stakeholder találkozókat) szervez, hogy megismerje a magyar társadalom elvárásait a vállalattal szemben és kiváló kapcsolatokat ápol a civil szervezetekkel. A pénzügyi vállalat mindemellett rendkívül szerteágazó CSR tevékenységet folytat, kollégáik az elmúlt években több mint 60 000 munkaórával segítettek önkéntesként oktatási és szociális intézményeket szerte az országban.

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?