Rekord mennyiségű használt sütőolajat adtak le januárban a MOL töltőállomásain

A MOL benzinkútjainál 2011 óta lehetséges a háztartásokban használt sütőolaj leadása. A lakossági igényekre reagálva folyamatosan növelték az átvevőhelyek számát, jelenleg 356 helyen lehet leadni a konyhai zsiradékot. Így az ország minden részén van a közelben olyan MOL töltőállomás, ahol a lakosság egyszerűen, gyorsan, környezetbarát módon „szabadulhat meg” a használt étolajtól. ​

A program népszerűsítése érdekében december 20-tól január közepééig „Lépj olajra” szlogennel hirdettek ismét akciót: aki használt sütőolajat adott le a kijelölt töltőállomásokon, egy szelvényt kapott, amellyel egymillió forint értékű utazást nyerhetett. Több mint tízezren vettek részt a játékban, a szerencsés nyertes Sógorka Tibor nyugdíjas tűzoltó és felesége lett, akik Svájcot választották úti célnak. A házaspár régóta, tudatosan gyűjti a használt étolajat, korábban is rendszeresen elvitték a töltőállomásra, hogy védjék a környezetet.

A kijelölt MOL töltőállomásokon leadott használt olajat a Biofilter Zrt. gyűjti össze és tisztítást követően juttatja el a Rossi Biofuel komáromi üzemébe, ahol bioüzemanyagot gyártatnak belőle. Ennek köszönhetően környezetre káros hulladék helyett újrahasznosított, környezetbarát termék lesz belőle, amelyet a százhalombattai finomítónkban használnak fel biokomponensként a gázolaj gyártásához.

A használt sütőolajat átvevő töltőállomásokat a töltőállomás keresőn lehet böngészni! http://toltoallomaskereso.mol.hu

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?